LA GUERRA DELS AVALS
Esports 15/02/2013

Benedito demana a Rosell que no sigui injust

El precandidat vol que siguin els socis els que votin si s'executa la sentència dels avals

Albert Solé
3 min
BENEDITO, AMB COMPTAGOTES  Agustí Benedito no vol fer d'oposició i des de les eleccions el juny del 2010 només ha fet dues aparicions públiques.

Barcelona.La resolució final del Tribunal Suprem aquesta setmana que obliga Joan Laporta i set exdirectius més a avalar els 24 milions de pèrdues del seu primer mandat (2003/2006) ha desenterrat la polèmica entre els dos últims presidents. Per una banda, el soci que va presentar la demanda, Vicenç Pla, ha de dir si executa la sentència i, per l'altra, la directiva està tenint un debat profund intern sobre quina ha de ser la seva postura en aquest cas, si Pla es fa enrere, com va avançar Catalunya Ràdio que farà. I enmig d'aquest mar de dubtes, ahir va aparèixer Agustí Benedito, el segon candidat més votat a les eleccions a la presidència del Barça el 2010, i que ja ha anunciat que es tornarà a presentar el 2016. Benedito reconeix que el procés legal seguit és correcte, però que es fonamenta en una llei, la llei de l'esport espanyola del 1990, que és injusta en l'apartat de com han d'avalar els pressupostos els directius dels clubs que no són societats anònimes esportives, com el Barça. Per aquest motiu, Benedito va voler sortir a demanar, en un gest semblant al que va tenir Pep Guardiola el setembre del 2011, que no es cometi una injustícia amb vuit exdirectius "que no tenen cap responsabilitat penal ni han malversat fons, i que ara haurien de respondre amb el seu patrimoni". Benedito va posar molt d'èmfasi també en el fet que molts dels directius afectats per aquesta sentència ho estan passant malament, i ho passarien pitjor si s'executen els avals. Per al precandidat a les eleccions del 2016, "és com si ara Rosell hagués de pagar de la seva butxaca els diners que es van perdre amb la venda d'Ibrahimovic; seria una bestiesa".

Que es voti a l'assemblea

Agustí Benedito ha fet una petició clara al president del Barça, Sandro Rosell, amb la qual confia "que el president tingui generositat i prengui la decisió correcta". Demana que no sigui la directiva qui decideixi executar la sentència del Suprem i obligui Laporta i els set exdirectius a avalar els 24 milions d'euros, encara que ho pugui fer, sinó que deixi la decisió en mans dels socis, "els propietaris del club", o bé en una assemblea extraordinària, o en l'ordinària d'aquest 2013. "La directiva no té cap mandat del soci per fer aquest pas", recordava ahir Benedito, en relació amb el fet que quan l'assemblea del 2010 va votar per un estret marge de vots a favor de tirar endavant l'acció social de responsabilitat, el soci no tenia la informació que té ara sobre els avals. "En aquella assemblea Rosell va dir que igual pagarien justos per pecadors, però jo no hi estic d'acord. M'atreveixo a demanar al president del Barça que, en vista de la transcendència d'aquesta decisió en la vida del club, la deixi en mans del soci", va argumentar Benedito. En paral·lel a aquesta petició de Benedito, la junta directiva actual medita també des de fa uns dies posar la decisió de l'execució de la sentència a la votació dels socis, com han fet amb totes les decisions importants del club d'ençà que van arribar a la presidència. En qualsevol cas, primer volen esperar a la decisió del soci Vicenç Pla.

El segon candidat amb més vots el 2010 també va deixar clar, a preguntes dels periodistes, que "el rancor" està guiant la situació institucional del club, i que pot portar a "prendre decisions injustes". "Que el senyor Rosell i el senyor Laporta no sopen junts és una evidència, i aquest és el problema greu del Barça, i si això no fos així, no seríem on som ara, tot i que la llei ho digui".

Un directiu darrere Vicenç Pla

Després de la resposta tensa del portaveu del Barça, Toni Freixa, dimarts d'aquesta setmana a les preguntes sobre si ell havia assessorat el soci que va presentar la demanda, Vicenç Pla -va dir que no-, Agustí Benedito va afirmar en vista de la insistència dels periodistes: "Em consta que algú del Barça està vinculat a l'acció del soci Vicenç Pla. Directiu? Sí". I tot seguit va afegir: "No diré qui és, mirem endavant i intentem construir i superem les divisions. Tothom es pot haver equivocat en el passat".

Benedito no vol fer oposició

D'ençà que Agustí Benedito va aconseguir el 14% dels vots a les eleccions del 2010 (8.044), només ha parlat dues vegades davant la premsa perquè no vol fer d'oposició: el juny del 2011 per fer balanç del primer any, i ahir per demanar justícia amb el cas dels avals. "Aquesta roda de premsa té caràcter extraordinari, no és cap canvi d'estratègia, no tornaré a sortir fins que no engegui el nou procés electoral el 2016".

stats