BARÇA
Esports 20/06/2013

Benedito: "Si hi ha pressa per decidir que s'ha de construir un nou estadi, que Rosell avanci les eleccions"

Un dels candidats a la presidència del Barça, segon a les últimes eleccions del 2010, ha entrat aquest dijous a escena amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes

N.g.
3 min

BarcelonaAgustí Benedito, un dels candidats a la presidència del Barça –va ser segon– en les eleccions del 2010, ha entrat aquest dijous en escena amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona. Benedito ha explicat que té indicis per creure que l'actual junta directiva –encapçalada pel president Sandro Rosell– ja té la decisió presa de construir un nou estadi i demana al president que, si vol construir-ne un de nou, avanci les eleccions.

"Demano a Rosell que esperi a les properes eleccions per obrir debat sobre nou estadi. Construir-ne un de nou no era al seu programa", ha dit Benedito, que ha afegit: Jo el que demano a Rosell és que compleixi el seu programa. Si vol fer una altra cosa, el que ha de fer és incloure-ho en un programa electoral i fer eleccions. No sé per què tenen tanta pressa per signar acords que ens condicionin els que puguem ser presidents després. Si hi ha alguna raó que faci que s'hagi de decidir ja la construcció d'un nou estadi, doncs que avanci les eleccions, inclogui el nou estadi al programa i que decideixin els socis".

Benedito ha continuat explicant: "Conec algunes reunions que s'han celebrat i de manera clara se'ls ha dit quina és la intenció de la junta. Ells volen fer un referèndum i busquen una legitimitat. La remodelació que proposen és únicament una estratègia comunicativa. Aquesta junta directiva vol convèncer els socis fent dreceres per portar-nos a una inversió de més de 800 milions d'euros que condicionarà les futures juntes. Si tinc la sensació que estan a punt de prendre una decisió que comprometi la construcció d'un nou estadi, que facin un pas que no té retorn, llavors sí que hauríem de fer eleccions. I si ells no ho fan, ja mirarem com ho fem, que els estatuts ens donen aquest dret".

De fet, Benedito ha comentat que és un "defensor acèrrim dels referèndums", perquè han d'ajudar a saber quina és l'opinió dels socis. De fet, la junta de Sandro Rosell va anunciar que convocaria un referèndum per saber què opinen els socis sobre la remodelació del Camp Nou o la construcció d'un nou estadi. Tot i això, Benedito ha apuntat: "Hem deixat passar l'oportunitat de sotmetre a referèndum decisions importants com el patrocini de la Fundació Qatar i de la creació de la Grada Jove". Preguntat sobre la possibilitat d'un vot de censura, Benedito ha apuntat: "Jo no formaré part de la generació de culers que ens col·locaran un estadi sense fer un debat. Si no fos candidat, també ho faria. És un procés molt important".

Benedito ha elogiat algunes decisions que ha pres l'actual junta de Sandro Rosell i l'anterior, la de Joan Laporta. "Sí que han pres bones decisions. De fet, feia falta una mica de control de la gestió econòmica", ha apuntat, i sobre Laporta ha afegit: "Potser és l'hora que el barcelonisme reconegui a Laporta el que va fer l'any 2003. Va fer que el club fes un canvi de rumb i el barcelonisme sempre estarà en deute amb ell. Després va prendre decisions que l'invalidaven com a president del Barça, però no reconèixer el que va fer i anar per ell, em sembla una injustícia absoluta". Benedito, sobre la roda de premsa de Joan Laporta de fa tan sols uns dies, ha apuntat: "No vaig treure l'aigua clara d'aquella roda de premsa. No sé encara si serem dos o tres candidats a les properes eleccions". Tot i això, ha afegit: "Potser això em beneficia a mi, però crec que Laporta és el passat, Rosell és el present i jo vull incloure'm en el futur. Si s'avancen les eleccions, estarem preparats. No hem deixat de treballar".

Abidal i l'actualitat esportiva

El candidat a les eleccions del 2010 ha dit sobre el cas Abidal: "Hi ha diversitat d'opinions entre els culers. La manera com han portat el tema Abidal i com es va comunicar la decisió no va ser correcta. Aquesta junta ja ens té acostumats a aquest tipus de decisions, hi ha fets als quals encara no han agafat el punt".

Benedito ha explicat quines són les seves sensacions respecte al mercat d'estiu i sobre l'actual i la propera temporades. "Aquests jugadors han estat més de dos mesos sense entrenador. Si l'any vinent el Tito [Vilanova] no ha de marxar i alguns jugadors són capaços de canviar algunes actituds, potser sí que serem capaços de fer-ho. Neymar és una incorporació molt important que ens farà canviar les prestacions de l'equip. Faltarà alguna incorporació, però si la cosa lliga bé i som capaços de tenir el Messi al màxim rendiment, podem ser optimistes i podem pensar que tindrem un bon any", ha dit Benedito, que s'ha mostrat "preocupat" pel futur de Thiago Alcántara. De fet, sobre Tito Vilanova ha dit: "Em fa la sensació que estem entrant en un canvi de model".

stats