Esports 22/01/2013

Belmonte fitxa per la UCAM però s'entrenarà a Sabadell

Mireia Belmonte ja té llicència federativa i, per tant, ja pot competir. La nedadora ha fitxat per la UCAM Fuensanta de Múrcia, tot i que seguirà entrenant-se a les instal·lacions del CN Sabadell.

Nuria García
2 min
Mireia Belmonte va anunciar la seva decisió acompanyada del director de la UCAM de Múrcia, José Luis Mendoza, i del president del COE, Alejandro Blanco.

BARCELONA.Després de quatre mesos llargs i plens d'incerteses, Mireia Belmonte torna a somriure. Després dels Jocs Olímpics de Londres 2012, el seu club, el CN Sabadell, va anunciar que no renovava el contracte ja finalitzat de la badalonina i, per tant, la nedadora havia de buscar-se un nou club amb el qual pogués competir, és a dir, que necessitava tenir una llicència federativa. I ahir, a la seu del Comitè Olímpic Espanyol, a Madrid, va fer oficial que el seu nou club és la UCAM Fuensanta de Múrcia.

La nedadora catalana, de 22 anys, tindrà llicència federativa amb el club murcià però, gràcies a un acord entre la Federació Espanyola de Natació i el Club Natació Sabadell, Mireia Belmonte podrà seguir entrenant-se a les instal·lacions del club vallesà, aquest cop com a externa. Així, pràcticament res canviarà per a la badalonina, ja que seguirà entrenant-se a les mateixes instal·lacions i amb el mateix entrenador -Fred Vergnoux- que fins fa quatre mesos. I és que Vergnoux, a més de ser entrenador del Sabadell, forma també part de l'equip tècnic de la federació espanyola i, per tant, podrà seguir entrenant la badalonina a Sabadell.

Ahir a Madrid, Belmonte va explicar que durant aquests quatre mesos no ho ha passat gaire bé. "No entenia res, estava bastant preocupada. Jo tenia moltes ganes d'anar al Mundial de Barcelona i de fer-ho bé, però ningú em donava una solució. Sort que el senyor Mendoza [José Luis Mendoza és el director de la UCAM], amb la seva proposta, m'ha fet més fàcil el camí", va dir Belmonte. La badalonina també va explicar com havia viscut aquests mesos sense club i la seva breu experiència a Niça (França), on va anar a la recerca d'alternatives, però no s'hi va acabar adaptar. "No estava còmoda vivint sola en un país estranger, lluny de la meva família i dels meus amics i vaig preferir tornar a casa, que és on estic més bé", va relatar Mireia Belmonte.

Sis mesos per al Mundial

El primer objectiu de la nedadora de Badalona a partir d'ara és preparar-se per als Mundials de Natació que tindran lloc a Barcelona del 19 de juliol al 4 d'agost. "Ara el que vull és aconseguir les marques mínimes per estar als Mundials. He de veure ara com reacciono davant la competició, perquè fa quatre mesos que competeixo però crec que sí que podré aconseguir-la i que arribaré bé al Mundial. Visc amb pressió cada dia, però sempre dic que la primera pressió és la que jo m'imposo perquè cada any has d'estar al màxim", va dir la nedadora badalonina.

La primera oportunitat que tindrà per aconseguir-la serà durant el pròxim trofeu del CN Sabadell (16 i 17 de febrer), i l'última, uns dies abans del Mundial, el 22 de juliol, al Trofeu Sant Jordi de Barcelona.

stats