FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 16/04/2014

El Bayern de Pep es planta a la final de la Copa alemanya a costa del Kaiserslautern (5-1)

Els bavaresos defensaran el títol davant el Borussia Dortmund el 17 de maig a Berlín

Isaac Lluch
Toni Kross, del Bayern, celebra el gol contra el Kaiserlautern a les semifinals de la Copa / SVEN HOPPE / EFE

MunicEl Bayern de Pep Guardiola ha donat aquest dimecres al vespre un altre pas per revalidar el triplet. Campió de la Bundesliga des del març, l'equip bavarès havia caigut en les últimes tres jornades del campionat en un sot de distensió (un empat i dues derrotes) del qual ha semblat sortir amb un triomf inobjectable davant el Kaiserslautern (5-1) per accedir a la final de la Copa alemanya. El vigent campió alemany se les veurà ara amb el Borussia Dortmund el 17 de maig a Berlín en el partit decisiu pel títol.

Sense brillantor però amb pas ferm, el Bayern no s'ha deixat sorprendre en semifinals per un Kaiserslautern que és quart a la Segona Divisió alemanya. Els bavaresos han dut la iniciativa en tot moment davant un rival que sabia que aquest partit no el podien guanyar sinó més bé el podia perdre el Bayern si es conjuraven diversos contratemps. Esperonats per un Guardiola que en la prèvia havia exigit als seus homes retornar a la pressió intensa i a l'ABC del seu futbol, els bavaresos pràcticament no es han deixat prendre mal i s'han espavilat de cara a porteria.

Un remat de cap de Müller ha acabat al travesser quan tot just s'havien disputat vuit minuts. Mandzukic ha enviat als núvols poc després una rematada propera. No ha estat fins que Schweinsteiger (minut 23) ha rematat de cap a gol un córner que s'ha inaugurat el marcador.

El Kaiserslautern, capitajenat per l'excentral de l'Espanyol Marc Torrejón, encara s'ha vist obligat a acular-se més en la seva àrea. Poc li ha importat a Toni Kroos, que amb un xut des de la frontal de l'àrea ha posat el 2-0 al minut 32.

En un partit bastant rutinari, el Bayern ha continuat creant perill a la represa. Un penal sobre Robben l'ha transformat Müller per liquidar el partit (minut 50), si bé que el Kaiserslautern ha aprofitat una jugada mal defensada pel Bayern per fer el gol de l'honor a través de Zoller (min. 60).

Res que hagi fet inquietar al conjunt de Guardiola. Mandzukic ha apuntalat el domini local amb un altre gol (min. 78) i encara ha pogut augmentar el seu compte golejador amb un remat de cap dels que no acostuma a fallar. En l'última jugada del matx, Götze, després d'una passada de taló de Ribéry, ha completat la golejada. El Bayern de Guardiola, que disputarà les semifinals de la Lliga de Campions contra el Madrid la setmana vinent, és a tot just quatre partits de fer el que semblava impossible: revalidar un triplet.