Futbol
Esports 24/08/2013

El Bayern de Guardiola sua de valent per guanyar el derbi bavarès

L’equip muniquès es manté colíder a la Bundesliga amb dos gols tardans de Ribéry i Robben davant el Nuremberg. Els actuals campions, amb Götze i Thiago per primer cop de titulars, sumen nou punts en tres jornades

Isaac Lluch
3 min

MunicEl Bayern s'ha treballat una difícil victòria en el derbi bavarès davant el Nuremberg, que amb un excel·lent treball defensiu ha venut molt cara la seva pell a l'Allianz Arena. L'equip de Guardiola no ha pogut desencallar el partit fins a 20 minuts per al final, però avança segur en la Bundesliga, amb tres triomfs en tres jornades. Els muniquesos es mantenen colíders amb el Dortmund i el Leverkusen, alhora que avui han pogut celebrar un nou rècord: es mantenen imbatuts des de fa 28 partits seguits del campionat alemany, marca que millora l'establerta pel club el 1989.

Conscient que el Nuremberg plantaria cara des de la qualitat rocallosa de la seva disposició defensiva, Guardiola ha sorprès amb un dibuix ben ofensiu que ha passat inicialment per un 3-1-3-3, amb Boateng, Dante i Alaba de defenses, un revisor defensiu al mig del camp (Schweinsteiger), tres migcampistes talentosos (Lahm, Thiago i el debutant Götze) i tres davanters (Robben, Mandzukic i Ribéry).

Tot i la dominadora proposta, el Bayern no ha trobat gaires espais per doblegar el seu modest rival, que ha marxat de Munic sense guanyar des de ja fa 27 temporades. El Nuremberg s'ha tancat molt compacte darrere la pilota, amb marcatges zonals molt intensos, amb esforços ben sacrificats de tots els jugadors i, encara, ha estat a punt de donar la campanada amb un xutàs aïllat de Ginczek cap al quart d'hora. La pilota ha rebotat sobre la línia de gol després que el porter Neuer tot just hagi pogut desviar-la cap al travesser.

Al Bayern li ha faltat una mica de ritme per donar valor a la seva enorme possessió de l'esfèrica. S'ha mostrat perillós, però, sempre que Götze ha intervingut amb la seva subtilitat en la passada. Robben i Ribéry han quedat habilitats en bones ocasions, però la rocosa defensa rival semblava impenetrable. Thiago Alcántara també ha intentat filtrar bones passades i algun xut. Sense conseqüències.

El Bayern fins i tot s'ha estavellat des del punt de penal al primer temps. Alaba, que havia transformat una pena màxima a la primera jornada contra el Borussia Mönchengladbach, no ha sabut superar aquest cop el porter Schäfer. Aquest és el segon penal que falla l'equip de Guardiola en tres jornades, ja que en el matx inaugural també Müller va errar des dels onze metres.

Amb domini, però sense ocasions gaire clares, ha acabat el primer temps. A la represa, el Bayern ha assetjat el Nuremberg amb més centrades des de la banda cap al cap de Mandzukic, que per poc no ha anotat en diferents opcions. El porter Schäfer ha mantingut amb vida els visitants en una fase en què el Bayern s'ha aproximat amb perill a l'àrea cada minut.

Thiago ha tingut un remat franc que ha acabat als núvols abans de ser substituït per Müller. L'exblaugrana havia rebut un fort cop en una pilota dividida. El murri Müller també ha olorat el gol diversos cops, però no ha estat fins al minut 69 que Ribéry, rematant de cap una centrada de Lahm, ha pogut inaugurar el marcador i alleujar el neguit local. El Nuremberg feia estona que defensava capficat en la seva àrea i encara s'ha vist novament desbordat pel talent de Robben, que amb un eslàlom ple d'habilitat, ha sentenciat al minut 79. El marcador encara s'ha fet curt per als de Guardiola, que haurien pogut golejar si Müller, Robben i Shaqiri no haguessin desaprofitat més clares ocasions. El primer derbi de Guardiola al futbol alemany ha resultat ben exigent, però el de Santpedor ja té tres punts més al sac.

stats