Esports 14/02/2012

El Bayer blindarà el mig del camp i sortirà amb velocitat

àxel Torres
2 min
KIESSLING El golejador domina bé el joc aeri.

EXPERT EN FUTBOL INTERNACIONALA Alemanya l'èxit d'aquest Leverkusen de Robin Dutt a la Champions ha quedat una mica enfosquit pel seu rendiment irregular a la Bundesliga i per la pèrdua de brillantor en l'estil de joc. És obvi que, després de veure marxar dos estius consecutius peces claus com Toni Kroos i Arturo Vidal, no es pot jugar igual que en l'època de Jupp Heynckes. Però pels més crítics amb l'exentrenador del Friburg aquesta justificació no pot explicar totalment que el Bayer 04 s'hagi convertit en un equip de contraatac, amb molt poques idees per generar futbol quan té la possessió de la pilota.

L'escenari que es trobarà contra el Barça, però, serà diferent, i bastant propici per intentar desenvolupar la idea de Dutt, que va funcionar contra el Chelsea i el València als dos partits disputats a Alemanya. Contra l'equip d'Unai, el Leverkusen va ser clarament inferior en dos terços de l'enfrontament, però va acabar guanyant gràcies a l'efectivitat en atac i a les aturades del jove porter Bernd Leno. Ell ha protagonitzat la gran història de la temporada: va arribar cedit, procedent del filial de l'Stuttgart, per suplir l'heroi local, René Adler, lesionat de gravetat. Ho ha fet tan bé que el Bayer ja ha pagat set milions i mig per ell i ha obligat Adler a pactar el seu fitxatge per l'Hamburg la pròxima temporada.

Dutt té dos problemes: el primer, la lentitud de la seva defensa, també força incapaç de treure la pilota jugada si és pressionada amb agressivitat; el segon, l'absència de peces claus en atac, especialment el rapidíssim Sidney Sam, que s'intuïa que seria el jugador més important en el duel contra el Barça per la seva extrema velocitat. És probable que utilitzi Gonzalo Castro, el polivalent futbolista d'origen espanyol, en un dels dos extrems, per tenir més treball defensiu i aconseguir més solidesa. El mig del camp el blindarà, probablement amb la tripleta formada per Rolfes, Reinhartz i Bender, uns jugadors de gran desplegament físic. Tot i això, tothom és conscient a Alemanya de l'enorme superioritat blaugrana, i pocs confien a arribar amb opcions reals al Camp Nou.

stats