BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 03/03/2013

El Bàsquet Manresa perd l'esperança (94-90)

L'equip deixa escapar contra el Lagun Aro un altre partit que dominava amb claredat

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaCap equip de la Lliga Endesa ha tingut aquesta temporada més mala sort que el Bàsquet Manresa, que ahir va tornar a perdre un partit que dominava amb claredat. L'equip que entrena Jaume Ponsarnau va deixar escapar una renda de 13 punts i va caure derrotat a la pista del Lagun Aro GBC (94-90), un rival directe en la lluita per evitar el descens. Assolat per les lesions i sense patrocinador principal des del mes de gener, el conjunt català ha dominat molts partits, però n'ha guanyat molt pocs. La d'ahir és la setena derrota per cinc o menys punts d'un grup de jugadors fastiguejat amb la seva sort, desesperat i resignat a ocupar una última posició de la classificació que no es mereix. No es pot lluitar més que el Bàsquet Manresa, un club històric amb el qual la vida no està sent justa.

Com és habitual, el Bàsquet Manresa va començar bé el partit i, gràcies a l'aportació de Josh Asselin, va aconseguir una renda de set punts. Els problemes amb el rebot defensiu de l'equip català van fer que la distància, que al segon període va arribar als vuit punts, no fos més gran.

Jaume Ponsarnau va ser valent i va introduir Joan Creus, Johan Kody i Nil Angelats a la rotació per fer front a les baixes. A més, el tècnic es va arriscar situant Aleksander Yanev com a aler pivot i augmentant la presència d'Oliver Arteaga. Tres triples consecutius d'Ivan Paunic van ajustar un marcador que al descans era de 45-47.

La màxima renda visitant va arribar al tercer quart, quan el Bàsquet Manresa es va mostrar molt encertat des de la línia de 6,75 metres (53-66). El Lagun Aro GBC de Sito Alonso no es va donar per vençut i va reaccionar amb un parcial de 16-4. L'equip basc va capgirar el marcador tres minuts abans del final, quan el conjunt català es va quedar sense Álex Hernández.

El Lagun Aro GBC va saber jugar millor els instants decisius i es va aferrar a Morris Finley per apuntar-se la cinquena victòria de la temporada. El Bàsquet Manresa es va tornar a dissoldre, com tantes i tantes vegades aquesta temporada. Ningú tira la tovallola, però el futur fa molta pujada.

Barça i Penya juguen avui

El Barça Regal i el Fiatc Joventut juguen avui. L'equip blaugrana, que acumula 14 victòries consecutives i encara aspira a acabar la temporada regular en segona posició, rep (12 hores, Esport3) el Caja Laboral. La Penya, per la seva banda, juga contra el Mad-Croc Fuenlabrada (12.30 hores). El conjunt que entrena Salva Maldonado aspira a ocupar posicions de play-off .

stats