L'ASSEMBLEA
Esports 24/09/2011

El barcelonisme decideix

Albert Solé
2 min
Barcelonisme El Decideix

Barcelona.A la Lliga espanyola només hi ha quatre equips que no són societats anònimes esportives en què les decisions no les pren un consell d'administració -Athletic Club, Osasuna, Reial Madrid i FC Barcelona-. I d'aquests quatre només n'hi ha un que consulta les coses al soci, l'únic en què es genera un debat si al club li convé cobrar 30 milions d'euros per temporada d'un patrocinador: el Barça.

La temporada passada el soci compromissari -en representació de més de 170.000 socis- va prendre una decisió històrica: enviar a judici un expresident i la seva junta directiva per mala gestió i ser el primer club que s'atreveix a fer aquest pas. I avui torna a tenir a les mans tres decisions també transcendentals per al futur del club, en què el soci haurà de pensar amb el cap, amb el cor i amb la butxaca: la creació d'una grada jove d'animació al Camp Nou, la prohibició de fumar a l'estadi i la ratificació de l'acord de patrocini amb l'empresa Qatar Sports Investment.

Com en totes les assemblees, el primer que parlarà serà el president, Sandro Rosell, que llegirà l'informe de la temporada, i després serà el torn dels números. El director general del Barça, Antoni Rossich, s'encarregarà d'explicar els comptes tancats de la temporada passada i el pressupost per a a questa abans de la votació. Fins aquí tot serà normal, com sempre, però un cop s'hagin votat els números arribarà l'hora de ratificar, o no, l'acord amb la Fundació Qatar. Més enllà del fet que la votació s'hauria d'haver dut a terme abans de firmar el contracte per cinc anys, el cert és que la junta directiva actual no tenia per què arriscar-se a posar-ho a les mans del compromissaris. Però ho ha fet. Javier Faus, vicepresident de l'àrea econòmica, serà l'escollit per defensar les bondats de l'acord amb Qatar, mentre que un membre de la plataforma Consulta Qatar llegirà un manifest en què demanarà el vot en blanc per forçar la directiva a fer un referèndum entre tots els socis, i no només entre els compromissaris. Després, Jordi Monés, directiu de l'area mèdica, farà una defensa aferrissada a favor de prohibir el tabac al Camp Nou per una qüestió de salut. L'última consulta transcendent serà la de la grada d'animació jove, una proposta de la junta que abans havia sigut una promesa electoral però que els Mossos d'Esquadra no acaben de veure clar i exigeixen uns requisits de seguretat molt elevats. Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social, és el que parlarà abans de votar per convèncer els socis que és una bona idea.

Al final serà el torn de les opinions dels compromissaris, en què hi podria intervenir l'expresident Joan Laporta per explicar directament el que va fer dijous per carta: defensar la seva gestió i dels seus directius i acusar Sandro Rosell de maniobres tèrboles.

El que està clar és que la d'avui serà una assemblea històrica pels temes que es tractaran i per la participació que s'hi preveu, prop de 1.200 persones, una xifra rècord.

stats