Esports 29/05/2011

Barcelona es prepara per a la rua de totes les rues

A Londres i a Barcelona la festa es va allargar fins a la matinada i avui els jugadors, quan posaran els peus a Barcelona, tancaran la temporada amb una gran rua pels carrers que culminarà al Camp Nou.

Albert Solé
2 min
Celebració culer a Canaletes.

Barcelona.El 13 de maig Messi va citar les 95.000 persones que van omplir el Camp Nou un altre cop a tornar-se a trobar avui per fer-la ben grossa. Aquesta sentència va convèncer molts que la Champions estava guanyada, si Messi ho deia és que anava a missa. I així ha sigut.

Ahir l'Arc del Triomf va vibrar amb més de 15.000 persones veient la final en directe en una pantalla gegant de TV3, i després la festa es va traslladar, com sempre, a Canaletes. La nit va ser llarga, no podia ser d'una altra manera després de la quarta Champions del Barça, s'ha aturat aquest matí, i a la tarda hi tornaran amb la gran festa que ja s'està convertint en una tradició, pels carrers de Barcelona.

Els jugadors han dormit -bé, això és un dir, potser algunes hores- a Londres després de celebrar-ho com cal fins a la matinada. Al migdia agafaran l'avió tunejat de blaugrana per Turkish Airlines, aquest cop sí, i cap a les quatre de la tarda està previst que aterrin a l'aeroport del Prat. Allà no sortiran per la terminal, per tant, el Barça recomana que no vagi ningú a rebre'ls a l'aeroport i que tothom es reservi per seguir-los a la gran rua.

A dos quarts de sis sortirà de l'autocar descapotable del Moll de la Fusta i començarà un recorregut que els deixarà al Camp Nou unes tres hores i quart més tard -cap a les 20.45 h-. La rua passarà pel passeig Colom, pujarà per la Via Laietana, Pau Claris, girarà per la Gran Via i tornarà a pujar pel passeig de Gràcia fins al carrer Aragó on tornaran a girar per seguir fins a l'avinguda Roma, i aquí pujar un altre cop pel carrer de Comte d'Urgell, l'avinguda Sarrià i girar finalment a la Travessera de les Corts fins arribar a l'estadi blaugrana.

Un cop a l'estadi, tret de sorpreses, l'espectacle de sempre, que per rutinari no deixa de ser esperat. La volta d'honor dels jugadors oferint la Copa d'Europa i els esperats parlaments. Les paraules més esperades seran les de Leo Messi, que va dir que se les reservava per avui.

Tots al Sant Jordi amb la Shakira

La gran festa del Barça acabarà, segons les previsions, poc després de les 10 de la nit. Serà quan s'apagaran els llums de l'estadi, els jugadors entraran al vestidor i se n'aniran cap a casa. Segur? No. Piqué ja va anunciar ahir que la plantilla del Barça sencera està convidada per acabar la festa del doblet (Lliga i Champions) i de la fi de temporada al Palau Sant Jordi en el concert de la Shakira. Ja es veia venir que si el Barça guanyava això passaria. La incògnita és si Piqué i els més agosarats pujaran a l'escenari a cantar alguna cançó. No ho descartem.

stats