HANDBOL
Esports 01/06/2013

El Barça Intersport derrota el Kielce per 28-23 i jugarà la final de la Champions

Rutenka i Sterbik, clau en el triomf contra un rival que no s'ha rendit mai. Els blaugranes jugaran aquest diumenge (18 hores) la final contra l'Hamburg

BarcelonaEl Barcelona Intersport s'ha classificat per jugar aquest diumenge la final de la Lliga de Campions d'handbol després d'imposar-se per 28-23 al Vive Targi Kielce polonès en la primera semifinal jugada a Colònia. Els de Xavi Pascual s'enfrontaran a les 18 hores d'aquest diumenge a l'Hamburg, que ha derrotat el Kiel (33-39)

L'equip de Xavi Pascual no ha aconseguit escapar-se fins el final d'un rival molt lluitador. Sternik, fantàstic en els moments claus sota els pals, ha evitat que el Kielces fes mal i mica en mica l'equip blaugrana ha decidit en els darrers minuts. Rutenka, imperial, s'ha convertit en un dels pilars del triomf de l'equip de Xavi Pascual. La final serà contra el guanyador del Kiel-Hamburg.

El sistema 6-0 que ha plantejat el tècnic català, Xavi Pascual, amb Viran Morros i el suec Jernemyr al centre, ha aturat d'entrada l'atac del Kielce que, sense llançament exterior, s'ha mantingut viu amb contraatacs. Només el bielorús Siarhei Rutenka -sis gols a la primera part, quatre des dels set metres- i la segona línia blaugrana- Juanín García, Víctor Tomás i el pivot danès Noddesbo- aconseguien superar aquesta defensa polonesa en l'arrencada.

Després d'un primer temps amb regust blaugrana (10-13), el Kielce ha mossegat de sortida a la segona part (16 -16, m.40), fet que ha provocat un temps mort de Xavi Pascual. I el seu equip, que estava patint amb la mixta de Jachlewski a Rutenka, ha reaccionat gràcies a dos gols consecutius de Juanín García, acompanyats de dos de Gurbindo en penetració, i una nova exhibició de Sterbik. Del 17-17 s'ha passat al 19-23 al minut 51, moment en què Bogdan Wenta, entrenador del Kielce, ha demanat un temps mort. Ara, el Kielce s'ha suïcidat jugant amb porter jugador i el Barça ha sentenciat.

Fitxa tècnica:

23 - KS Vive Targi Kielce: Szmal, Strleck (4), Zorman (2), Musa (2), Jurecki (2), Krzysztof Lijewski (1), Olafsson (1)-equip titular-Losert (ps), Cupic ( 2), Buntic (2), Rosinski (2), Grabarcy, Stojkovic (3, 2p), Jachlwski (2) i Traczyk.

28 - Barcelona Intersport: Sterbik, Juanín García (5), Rutenka (8, 5p), Raúl Entrerríos (3), Noddesbo (3), Montoro, Víctor Tomás (4)-equip titular-, Saric (ps), Viran Morros , Jernemyr, Roques, Stranovsky (1), Gurbindo (3), Sorhaindo (1) i Dani Sarmiento.

Marcador cada cinc minuts: 0-2, 2-4, 6-6, 8-10, 9-11, 10-13 (descans); 13-14, 15-16, 18-19, 19-21, 20 - 26, 23-28

Àrbitres: Hlynur Leifsson i Anton Palsson (ISL). Van excloure a Traczyk, Zorman i Buntic, per part del Vive Targi Kielce, i Gurbindo, per part del FC Barcelona.