JUNTA DIRECTIVA
Esports 11/11/2011

El Barça retira les xarxes dels Gols del Camp Nou

La junta directiva del Barça retirarà per al proper partit al Camp Nou les xarxes del Gol Nord i Sud. És una mesura que s'interpreta com un gest cap als Mossos d'Esquadra pensant en la Grada Jove.

Albert Solé
2 min
El Barça retira les xarxes dels Gols del Camp Nou

Barcelona.El Barça ha fet un pas de cara a demostrar als Mossos d'Esquadra que la seguretat al Camp Nou, i en especial a la zona dels Gols, on hi ha situats els aficionats més joves, és total. La junta directiva va anunciar ahir que a partir del pròxim partit a l'estadi -el Barça-Saragossa del 19 de novembre- es retiraran les xarxes que hi ha darrere de les porteries. Toni Freixa explicava la mesura perquè "ja no hi ha la necessitat de tenir-les perquè els espectadors de l'estadi tenen un comportament modèlic".

Aquestes xarxes es van col·locar primer al Gol Sud, que és on hi havia situats els aficionats més joves, i en especial pel Boixos Nois, per evitar llançaments d'objectes al camp. Anys més tard, a finals dels 90, amb l'eliminació de les localitats a peu dret per obligació de les normes de seguretat de la UEFA, la junta va enviar els Boixos Nois al Gol Nord i va col·locar xarxes també en aquella zona. Des de llavors, i en especial els últims anys amb la desaparició dels Boixos de l'estadi, molts dels aficionats amb abonament al Gol Nord i al Gol Sud s'han queixat reiteradament que les xarxes els impedien la visió del terreny de joc.

Quan a Toni Freixa li van preguntar en quin estat estava el projecte de la Grada Jove, que tanta polèmica ha generat, i com anaven les converses amb els Mossos d'Esquadra, que són els que tindran l'última paraula, el portaveu de la junta va respondre: "És un projecte que va aprovar l'assemblea i hi estem treballant, cap novetat més". És en aquest sentit que s'entén la decisió de retirar les xarxes dels Gols.

Barça TV, un afer intern

En els últims dies els treballadors de Barça TV, que el 14 de novembre passaran a formar part de Mediapro, han mostrat el seu malestar per la decisió d'externalitzar la televisió i les seves conseqüències, amb una carta de protesta. Sobre això, Toni Freixa va dir: "Lamentem que aquesta carta hagi transcendit perquè és una qüestió interna, i així ho tractarem, de manera interna". I va afegir: "Estem prenent decisions responent al mandat dels socis que ens van votar amb més de 35.000 vots".

stats