TEMPORADA 2012/13
Esports 12/04/2012

El Barça farà tota la pretemporada a Europa i no anirà de gira

El Barça farà aquesta pretemporada per Europa. L'objectiu és "compensar la càrrega de partits acumulada per la plantilla". Els interessos esportius s'han prioritzat als econòmics.

L. Valls / T. Padilla
2 min
Adriano durant un partit de l'última gira a Miami contra el Chivas de Guadalajara.

BARCELONA.Per primera vegada des del 2004 el Barça farà una pretemporada només per Europa. Des de fa set anys els blaugranes han anat alternant les gires estivals entre Àsia i Amèrica (han viatjat quatre vegades al continent americà i tres a l'asiàtic).

Aquest any estava previst fer una altra gira llarga, als Estats Units o el Sud-est Asiàtic, però finalment la directiva ha decidit que aquesta pretemporada 2012-13 es faci només per països europeus després d'una reunió dimarts amb l'àrea esportiva.

Guardiola i el cos tècnic havien advertit del perill de l'estiu que ve i van demanar considerar la possibilitat de no fer viatges llargs. La directiva ha trobat una solució per equilibrar els interessos esportius i econòmics malgrat perdre la possibilitat de fer una gira econòmicament interessant (l'any passat es van ingressar 6,2 milions d'euros per fer la gira). Segons el comunicat del club, "l'objectiu és compensar la intensa càrrega de partits acumulada per la plantilla en les últimes temporades". La pretemporada d'aquest any coincideix amb la celebració de l'Eurocopa -del 8 de juny a l'1 de juliol- i dels Jocs Olímpics de Londres -del 27 de juliol al 12 d'agost-. En tots dos esdeveniments hi participen jugadors del Barça i aquest és un dels motius pels quals s'ha decidit alterar els plans inicials.

La majoria d'habituals de la selecció espanyola que juguen al Barça hi participaran amb la resta dels seus companys de la selecció per mirar d'emportar-se el títol. D'altra banda, aquest estiu també se celebren els Jocs de Londres -en plena pretemporada del primer equip-, competició que podrien jugar homes com Thiago i Sergio Busquets. En el torneig de futbol dels Jocs, la convocatòria es fa amb jugadors sub-23 i tres més que poden superar aquesta edat.

És per això que el Barça farà la pretemporada 2012/13 bàsicament a Europa, amb la disputa de quatre o cinc compromisos amistosos ja previstos i pendents de complir. Alguns d'aquests compromisos podrien ser els amistosos amb l'Udinese o l'Arsenal pactats durant els fitxatges de Cesc i Alexis, o dos amistosos inclosos al contracte de patrocini de la Fundació Qatar o la companyia de telefonia Etisalat.

stats