BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 24/01/2013

El Barça recorre a Navarro per intentar guanyar a Vitòria

àlex Gozalbo
2 min
El Barça recorre a Navarro  per intentar guanyar a Vitòria

BARCELONADusko Ivanovic és un entrenador obsessiu que treu rendiment com pocs dels seus equips, però que acaba esgotant mentalment els seus jugadors. Quan marxa dels clubs, els esportistes se senten alliberats i acostumen a rendir millor durant unes setmanes. Va passar al Barça i ha tornat a succeir a Vitòria, on el Caja Laboral de Zan Tabak acumula 17 victòries consecutives. El Barça Regal intentarà aquest vespre (20.15 hores, Esport3) acabar amb la ratxa de l'equip basc, que aquesta temporada tan sols ha perdut un partit al Buesa Arena.

Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, recupera Joan Carles Navarro. L'escorta, que fa dues setmanes va patir una ruptura del bíceps femoral distal de la cama dreta, va viatjar a Vitòria amb els seus companys, però el club insisteix a recordar que la seva participació no és segura. "Ha viatjat per fer un entrenament més. Després decidirem què fem. Que pugui jugar no vol dir que ho pugui fer al 100%", va explicar el tècnic. El capità de l'equip blaugrana es convertirà en el primer jugador de l'Eurolliga a anotar 3.000 punts si suma 6 punts contra el Caja Laboral.

El tècnic del Barça Regal reconeix la metamorfosi que ha viscut el seu rival: "Des de l'arribada de Zan Tabak, el Caja Laboral té més confiança i es mou molt bé en el rebot d'atac. És un equip complet, amb molt de talent, i els seus jugadors interiors també saben llançar des de fora i posar la pilota a terra".

Festa al Buesa Arena

L'última vegada que el Barça Regal va jugar al Buesa Arena va ser el 4 de novembre, quan va perdre (80-69) en un partit que va reunir 13.184 espectadors a les graderies. Avui la xifra se superarà. El club basc aprofitarà per celebrar els seus 250 triomfs a Europa i per homenatjar Manel Comas, l'únic exentrenador de l'entitat amb un títol continental a la butxaca.

"El Barça és un equip irregular, però té un equip capaç de guanyar qualsevol rival. És el partit més difícil del Top 16", opina Zan Tabak, un tècnic que es va estrenar com a primer entrenador a la banqueta del CB Sant Josep de Girona.

El Caja Laboral lidera el grup amb quatre victòries, una més que el Barça Regal, que avui haurà de descartar un jugador. L'equip basc, que fa un mes es va reforçar amb Omar Cook, acostuma a començar els partits amb Thomas Heurtel, Brad Oleson, Andrés Nocioni, Milko Bjelica i Maciej Lampe, que se les haurà de veure amb Ante Tomic. "És un rival que juga amb molta confiança i que ara mateix practica un joc més alegre", reconeix Marcelinho Huertas.

stats