Esports 29/05/2011

El Barça es planta a la final gràcies als secundaris

David R. Jover
Jesper Noddesbo supera la defensa de Cupic.

Barcelona.Per arribar al cim, al lloc més alt d'Europa, i proclamar-te campió has de saber que no només t'hi conduiran els cracs. En el ciclisme els gregaris sempre ajuden els seus líders a pujar la muntanya i els deixen en el punt òptim perquè puguin atacar. I en l'handbol això també s'aplica. I al Barça Borges encara més.

La solidaritat que ahir va mostrar el conjunt de Xavi Pascual des del primer minut els va permetre passar a la final. Els primers minuts dels jugadors de més nivell van ser excelsos. Rutenka i Nagy en atac i Saric a la porteria van donar el primer gran avantatge al Barça, amb el qual es podia començar a somniar sabent que no seria fàcil (1-5 i 7-10). Però les coses es van complicar. El Rhein Neckar, que en els dos partits de temporada regular no havia perdut amb els catalans -triomf i empat-, va reaccionar gràcies a Schmid i Bielecki, i a més d'empatar el matx el va igualar físicament i mentalment. El 12-12 al descans no era del tot just vistos els mèrits, però les excuses sempre les posa el perdedor.

A la represa el Barça es va sentir millor durant els primers instants, tot i que el Rhein es va posar per davant gràcies a la seva estrella, l'extrem Gensheimer, que va acabar amb set gols (17-16). Però a partir de llavors van aparèixer els gladiadors, els homes que normalment ningú anomena pel poc nom que tenen o perquè no acostumen a jugar gaire en els partits grans.

Oneto surt al rescat

El moment clau del partit va arribar quan el porter dels alemanys, Szmal, es va lesionar. Això ho va aprofitar el Barça de la millor manera, i es va avançar de cinc gols (20-25) gràcies a Albert Rocas, que no havia jugat ni un segon fins aleshores i que va transformar un penal provocat pel pivot Marco Oneto. I és que l'italoxilè va transformar tres gols i va provocar dos penals en el moment decisiu del partit, i va demostrar que tot i que no juga gaire -té al davant Noddesbo i Sorhaindo- és tan vàlid com els seus companys. Oneto va deixar clar que davant fa més feina que darrere i va poder sorprendre l'agressiva defensa del Rhein Neckar per conduir al triomf i a la final els blaugranes.

Aquesta tarda (18 h) el Barça buscarà la vuitena Champions i la glòria europea sis anys després.