Eurolliga
Esports 17/04/2014

El Barça no té pietat d'un Galatasaray sense esme (84-63)

Els de Xavi Pascual encarrilen el pas a la 'final four' i viatgen a Turquia amb un 2-0 a favor

Martí Molina
Bostjan Nachbar defensa una jugada de Zoran Erceg durant el Barça - Galatasaray / ANDREU DALMAU / EFE

BarcelonaHavia de ser un partit assequible i ha acabat sent una pallissa. El Barça ha derrotat el Galatasaray en el segon partit dels quarts de final de l'Eurolliga i encarrila el pas a la 'final four' de Milà. Els blaugranes sumen dues victòries en dos partits i ara viatgen a Turquia on diumenge jugaran el tercer enfrontament (21 h). En cas de triomf culer, certificaran el bitllet.

El conjunt turc ha notat, i molt, l'absència de Carlos Arroyo, que es va lesionar en el primer partit de la sèrie. Sense l'estrella de Puerto Rico, el Galatasaray ha perdut qualsevol identitat col·lectiva i ha estat incapaç de contenir el vendaval de joc blaugrana. Només a l'inici del segon temps els turcs han donat símptomes de recuperació, però així que el Barça ha tornat a prémer l'accelerador se'ls han acabat les opcions.

L'única nota negativa ha estat la lesió de Joan Carles Navarro, que ha notat molèsties musculars durant el partit i se n'ha anat a la banqueta abans que es complissin els cinc primers minuts de partit. Un fet, però, que no hauria de ser greu.

Victòria còmode

El Galatasaray tan sols ha pogut tenir el primer avantatge amb un llançament de dos punts. A partir d'aquí, el partit i el bàsquet només ha tingut un dominador: el Barça. El conjunt català s'ha anat distanciant en el marcador amb paciència, sortint ràpid al contraatac i tancant-se bé en defensa. Els turcs no han trobat accions interiors i han abusat dels llançaments de tres, sense anotar-ne cap ni un en els nou primers intents.

El primer temps ha acabat amb un parcial de 21-8 per al Barça, que també dominava clarament a les estadístiques (36 de valoració per als locals, i dos negatius per als visitants). El segon quart ha seguit el mateix guió i els blaugranes han arribat a un màxim avantatge de 19 punts a falta de cinc minuts (34-15). A partir d'aquí han baixat una mica la intensitat, tot i que al descans s'hi ha arribat igualment amb un avantatge de 43-25.

Segon temps assequible

L'avantatge al marcador i la superioritat a la pista han fet que el Barça sortís una mica endormiscat, després del descans. Fruit d'això els turcs s'han acostat amb un parcial de 3-10 que ajustava el resultat (46-35) a falta de cinc minuts. Però un triple de Sada ha servit per trencar la defensa en zona i encarrilar la 'remuntada', que s'ha acabat amb una diferència de vint punts a favor dels blaugranes al final del tercer quart (61-41).

El partit estava vist per sentència i el darrer quart ha estat un passeig militar del Barça, que ha mantingut l'efectivitat a cistella i ha aconseguit el màxim avantatge del partit amb vint-i-cinc punts a favor a l'inici del període (66-41). El partit ha derivat en un intercanvi de cops que ha servit perquè el Galatasaray maquillés el seu parcial (63) i el Barça s'enfilés fins als 84 punts.

A nivell d'estadístiques, l'àmplia diferència al marcador ha permès que Xavi Pascual pogués fer moltes rotacions durant el partit i repartir molt els minuts. Com també s'han repartit els punts. Brad Oleson ha estat el màxim anotador amb 14 punts, seguit d'Abrines (13), Marcelinho (12), Tomic (11) i Papanikolau (10). Mentre que al Galatasaray, Henry Domercant ha estat el màxim anotador (11).