BARÇA
Esports 16/03/2012

El Barça pensa en un estadi nou i més gran

El Barça es planteja seriosament construir un estadi nou en uns terrenys a tocar de la Diagonal. Els terrenys podrien ser els de la UB, que es permutarien pel Camp Nou, i l'estadi es finançaria amb publicitat.

Albert Solé
2 min
El Camp Nou es va inaugurar el 1957, ja s'ha fet vell i el club se'n planteja el futur.

BARCELONAEl Barça ha admès per primer cop que preveu com una possibilitat de futur la construcció d'un estadi nou, més gran -per a 110.000 espectadors-, en uns terrenys diferents de l'actual esplanada del Camp Nou, concretament a tocar de la Diagonal. Davant la notícia publicada per l'agència Efe sobre aquest projecte que tindria al cap la directiva presidida per Sandro Rosell, el Barça ha hagut de sortir al pas per puntualitzar que la possibilitat de fer un estadi nou és només això, una possibilitat dins d'un ventall de quatre opcions: no fer res, reformar el Camp Nou, construir un estadi nou al mateix lloc o construir-ne un altre en un altre emplaçament. "Les quatre opcions tenen un 25% de possibilitats de tirar endavant", segons fonts del Barça, encara que segons Efe el president Sandro Rosell "està molt il·lusionat" amb aquest projecte, tot i que no tota la directiva hi està d'acord.

Una permuta

La primera informació que el Barça es plantejava construir un estadi nou la va donar el Mundo Deportivo fa 15 dies, i ahir el periodista Àlex Santos, de l'agència Efe, concretava una mica més sobre la possible ubicació i el mètode de finançament. La idea del Barça seria construir el nou estadi en uns terrenys a tocar de la Diagonal, i un dels que preveu el club són els que té la Universitat de Barcelona (UB) a l'entrada de la ciutat, els anomenats Esports UB. La Universitat, però, va enviar ahir un comunicat públic per negar-ho: "La UB oficialment no ha rebut cap proposta del FC Barcelona per edificar el nou Camp Nou als terrenys universitaris". El Barça no plantejaria una operació immobiliària de gran envergadura, segons Efe, sinó una permuta de terrenys: edificar un nou campus de la UB a l'esplanada del Camp Nou i traslladar l'estadi i el nou Espai Barça als terrenys de la Universitat.

Una segona pell de leds

I com es finançaria aquest estadi nou? Segons explica Efe, el model per pagar el projecte del Barça l'ha aportat l'empresa MCM (Muro Cortina Modular Group), que és qui s'encarrega de l'explotació comercial de la façana de la nova Masia Oriol Tort, situada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. MCM té la patent per als pròxims vint anys d'una nova tecnologia de leds que es posa a les façanes dels edificis, com una segona pell, i que les transforma en gegantines pantalles per posar-hi publicitat. Això és el que es posarà a la nova Masia aviat, i que l'empresa MCM calcula que podria facturar entre 100 i 200 milions d'euros a l'any. Per tant, la projecció d'ingressos si es posés aquesta segona pell de leds al voltant de tot el nou estadi seria molt més gran, i es pagaria així la nova obra.

L'empresa MCM està pendent que el Barça li doni llum verda per col·locar dues pantalles de leds gegants a la façana de la nova Masia, que costa dos milions d'euros, i que no pagarà el Barça. Aquesta empresa va finançar una quarta part de la construcció de La Masia de la Ciutat Esportiva, 3,5 milions dels 12,5 que va costar, i es va quedar l'explotació publicitària de la façana.

stats