Esports 19/08/2013

El Barça pagarà 30.000 euros per allargar el metro unes hores per la Supercopa

Després de la polèmica de l'any passat, el club i l'ajuntament han arribat a un acord i el Barça subvencionarà bona part del cost total

Ara
2 min

BarcelonaEl Barça i l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord per allargar unes hores el metro per garantir la mobilitat quan acabi el partit de la Supercopa d'Espanya de dimecres que ve, 28 d'agost, a les 23 hores, contra l'Atlètic de Madrid.

El Barça pagarà 30.000 euros al consistori, que significa bona part del cost d'allargar l'horari del metro amb l'objectiu que les persones que surtin del Camp Nou puguin disposar del servei de metro per tornar a casa, segons l'ajuntament. La resta els pagarà el consistori. Segons va explicar fa uns dies l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, cada hora que s'allarga el metro de manera extraordinària –els dies laborables el metro tanca a les 24 h–, a l'ajuntament li costa uns 30.000 euros. Com que el partit està previst que acabi a cap a la 1 de la matinada –si no hi ha pròrroga ni penals–, l'ajuntament calcula que haurà d'allargar el servir fins a les 1.30 hores aproximadament, cosa que hauran de calcular ara els tècnics.

El 29 de maig, l'alcalde de Barcelona, després de la mala experiència del partit de la Supercopa de l'agost passat, que també va començar a les 23 hores i no hi havia metro, va adreçar una carta al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar. Trias li va expressar novament que el partit de Supercopa se celebrés, com a màxim, a les 21 hores, per tal que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) pogués garantir la mobilitat dels aficionats sense haver de fer una despesa excepcional.

Villar no va fer cas de la petició i va mantenir l'horari i el dia del partit, que es juga a les 23 hores perquè la UEFA no permet que coincideixi amb els partits de Champions que es juguen a les 20.45 hores. Així, durant les darreres setmanes l'Ajuntament i el Barça han mantingut contactes del màxim nivell per poder trobar una solució satisfactòria, que s'ha traduït ara en aquesta aportació de caràcter excepcional per part del club.

El Barça, en el seu comunicat, recorda que no es culpa seva que el partit es jugui a les 11 de la nit, però que s'ha vist obligat a trobar una solució per als seus socis i aficionats, cosa que l'ajuntament agraeix públicament.

stats