Barça
Esports 13/06/2013

El Barça signa un acord amb Mèxic per promocionar la lectura

Efe
2 min

MèxicEl Barça ha signat aquest dijous un acord amb el Consell de la Comunicació de Mèxic que integra al club blaugrana a la campanya de promoció de la lectura en aquest país, on té poc més de tres milions de seguidors a les xarxes socials.

El vicepresident econòmic i estratègic del Barcelona, Xavier Faus, i el president del Consell de la Comunicació, Àngel Alverde Lozada, han signat el conveni davant uns mil assistents a l'Auditori Nacional de Ciutat de Mèxic.

"L'acord és molt rellevant perquè un dels eixos centrals del club és el suport a la infància, el suport als nens", ha dit Faus en assenyalar la coincidència de valors entre el Barça i el Consell de la Comunicació en el terreny de la lectura.

El club blaugrana s'ha convertit amb aquest acord en el primer equip de futbol que s'uneix a la campanya "Diverteix-te Llegint", que forma part de l'estratègia "Llegir per aprendre" que desenvolupa el Consell amb la participació de 85 figures públiques.

Com a primer fruit d'aquesta cooperació, s'ha presentat el missatge de televisió titulat "Els Guerrers" en el qual els futbolistes del Barça Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Xavi Hernàndez parlen en favor de la lectura.

"Estem molt orgullosos de comptar amb el suport del Barcelona i establir aquesta aliança a llarg termini", ha dit Alverde en destacar la importància que tindrà el fet que el Barça se sumi a l'impuls de l'educació a Mèxic.

L'exfutbolista mexicà del Barça Rafa Márquez ha estat un dels testimonis de la signatura, i juntament i amb Faus i Alverde, ha mostrat una samarreta de l'equip blaugrana amb el nom "LLEGEIX" i el dorsal 20, els minuts mínims que recomanen de llegir un llibre cada dia.

Mèxic és el segon país del món amb més seguidors a Facebook del Barça amb tres milions, dels quals al voltant de 600.000 estan a la capital mexicana, segons dades divulgades pel Consell de Comunicació.

La campanya "Diverteix-te Llegint" convoca a llegir almenys durant vint minuts als nens de Mèxic, un país on amb prou feines el dos per cent dels habitants té aquest hàbit i la mitjana de lectura és de 2,9 llibres per any.

stats