Esports 12/01/2013

El Barça, a un punt de la millor primera volta de la Lliga

M.m.
1 min
Leo Messi i Xavi Hernández celebren un dels gols aconseguits aquesta temporada.

BARCELONA.El Barça tindrà demà l'oportunitat de tancar la primera volta amb els millors registres de la història de la competició. Els blaugranes, que juguen a Màlaga, en tenen prou amb un punt per superar la marca que l'equip havia establert el curs 2010-11. Aquella vegada l'equip -entrenat per Guardiola- va tancar la primera volta amb 52 de 57 punts, cedint només un empat i una derrota. Enguany ja n'han sumat 52, igual que ara fa quatre temporades, i encara els queda el partit de diumenge a la Rosaleda per superar-lo.

L'equip que entrena Tito Vilanova ja es va garantir el campionat d'hivern fa unes setmanes. Però a aquest títol honorífic també s'hi pot afegir la màxima diferència de punts entre un primer i un segon classificat d'ençà que la Lliga és de tres punts -abans de començar la jornada, l'Atlètic de Madrid és onze punts per sota-. Això sí, perquè es compleixi aquesta dada els blaugranes necessiten la victòria i que els matalassers ensopeguin a Saragossa.

El Barça enceta la 19a jornada amb 52 punts, mentre que l'Atlètic de Madrid en té 41 i el Reial Madrid 36. Amb aquestes dades, i si es manté la diferència -o s'amplia a favor dels culers-, els blaugranes també aconseguiran completar la primera volta amb la màxima diferència amb el Reial Madrid.

stats