COPA DEL REI ACB
Esports 18/02/2012

El Barça busca la final contra el Caja Laboral

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONAEl Barça Regal intentarà aquesta tarda (18 h, Teledeporte) superar el Caja Laboral i accedir a la final de la Copa del Rei per tercer any consecutiu. Tres de les eines amb què comptarà Xavi Pascual es van formar molt a prop del Palau Sant Jordi, a La Masia. Joan Carles Navarro, Víctor Sada i Xavi Rabaseda són els únics jugadors que han aconseguit arribar al primer equip passant per totes les categories de formació: des del minibàsquet fins a la Lliga Endesa.

Navarro i Sada ja van contribuir a guanyar les últimes dues edicions de la Copa del Rei. La novetat d'aquest campionat en què el Barça Regal busca el tercer títol seguit és Xavi Rabaseda. El jove ha protagonitzat una última setmana espectacular, en què ha aparcat el seu paper secundari i s'ha exhibit amb set triples contra el Fiatc Joventut (14 punts) i el Lucentum Alacant (16).

Abans d'incorporar-se al Barça Regal, Rabaseda va passar unes setmanes de l'estiu als Estats Units, on va participar en entrenaments (workouts ) de fins a set franquícies de la NBA. Tres d'aquestes franquícies (Oklahoma City Thunder, Chicago Bulls i Los Angeles Clippers) van explicitar la seva voluntat per escollir-lo en el draft , però finalment van apostar per altres jugadors.

Dos d'aquests equips de la NBA han enviat scouts a Barcelona, on Johnny Rogers (City Thunder) i Ivika Dukan (Bulls) van presenciar dijous l'exhibició de Xavi Rabaseda. "Ja vaig veure algun entrenament seu a Chicago aquest estiu i la veritat és que és un jugador que té un bon llançament. A més, és un noi molt positiu que juga fort i que té molta habilitat per posar la pilota a terra i penetrar a cistella. Té un físic gens habitual, molt explosiu", explica Dukan a l'ARA. Rogers va preferir no fer declaracions ja que les franquícies de la NBA són molt estrictes.

Rabaseda prefereix tocar de peus a terra. "Jo no he canviat, i treballo amb la mateixa intensitat sempre. El que passa és que algunes vegades et surten millor les coses", assegura. "Vaig sentir els crits d'alguns aficionats que demanaven que em donessin el títol de MVP [millor jugador], però la Copa del Rei és una competició de tres dies. Costarà mantenir el nivell, però l'únic que em preocupa és que l'equip guanyi", diu.

"No negaré que això de Rabaseda ens sorprèn una mica", reconeix Víctor Sada. El seu entrenador, Xavi Pascual, explica la clau de la millora: "Ha crescut gràcies a la feina, tan ofensivament com defensivament".

Rabaseda resumeix molts dels valors dels quals presumeix el Barça. Tot i la seva condició de jugador professional, per exemple, l'aler de Ripoll intenta seguir amb els seus estudis. Durant la gira pels Estats Units es va quedar sense dormir una nit per poder contestar les preguntes d'un examen d'administració i direcció d'empreses, la carrera que cursa a través de la UOC.

Madrid - Banca Cívica, l'altre duel

L'altra semifinal la jugaran (20.30 h, Teledeporte) el Reial Madrid, que ahir va patir per superar el Mad-Croc Fuenlabrada (75-66), i el Banca Cívica, que es va imposar a l'Unicaja (65-77).

stats