Esports 27/02/2013

El Barça es distreu amb Undiano Mallenco

A la primera meitat va estar pendent de l'àrbitre per les paraules de Jordi Roura

Albert Solé
3 min
El navarrès Alberto Undiano Mallenco va dirigir el clàssic de Copa al Camp Nou.

Barcelona.No es pot dir que el Barça fos eliminat pel Reial Madrid a la Copa per culpa d'Undiano Mallenco, ni que les seves decisions fossin decisives a favor dels blancs, però sí que es pot dir que els blaugranes no van jugar com acostumen a fer-ho per la seva presència. Les paraules de Jordi Roura a la roda de premsa prèvia al partit de Copa van posar el focus sobre l'àrbitre del clàssic i, segons expliquen, va ser un atac consensuat amb Tito Vilanova i amb el suport dels pesos pesants de la plantilla. I amb l'àrbitre navarrès a la gespa, el Barça es va passar el partit més pendent de si xiulava bé o no, més pendent de protestar el que no creia just que de mirar de superar la bona defensa del Madrid.

Undiano es va estalviar una primera targeta groga a Khedira per una entrada sobre Iniesta força dura, i partir d'aquí tot va anar girat. Aquesta targeta no mostrada, perquè sí que va veure la falta, va fer que els jugadors del Barça pensessin que Undiano tornaria a posar el llistó de les targetes molt alt, com va passar a la final de la Copa -just el que va retreure Roura a l'àrbitre a la roda de premsa-, i ja li van estar a sobre tota l'estona. A la primera part, el navarrès va ensenyar targeta a Piqué i a Puyol, els dos centrals, tot i que totes dues van ser justes; en el cas de Piqué, el penal va ser força clar. I també va ensenyar una groga a Arbeloa per una clara entrada a Iniesta a la frontal de l'àrea. També sense dubtes ni discussió. Res d'estrany, però els jugadors del Barça ja tenien Undiano creuat abans de començar el partit. També van demanar algun penal a favor, però van ser jugades en què el davanter del Barça va buscar el contacte amb el defensa.

La segona part va començar amb un altre possible penal buscat de Pedro. Però va arribar un moment que l'àrbitre va desaparèixer del cap dels futbolistes del Barça, amb el segon gol de Cristiano Ronaldo, i l'eliminatòria va quedar decidida.

Rosell dóna la raó a Roura

El president del Barça, Sandro Rosell, va parlar al final del partit i va donar suport a Jordi Roura per haver dit que els percentatges del seu equip quan l'àrbitre era Undiano Mallenco baixaven notablement: "L'estadística amb aquest àrbitre és així, i per això no m'estranya que Roura ho digués. Jo no parlo dels àrbitres, però això són estadístiques", va dir Rosell. També li van preguntar llavors si l'àrbitre havia fet un bon partit, i el president blaugrana no va respondre directament, però sí que va reconèixer que el penal de Piqué a Cristiano era molt clar: "Claríssim, tan clar com d'altres que no ha xiulat, però és així". Sandro Rosell també va comentar que després de l'eliminació han de girar full i "pensar en les altres competicions, més importants que la Copa: la Lliga i la Champions". El president blaugrana no va retreure res als seus jugadors tot i la derrota, i va reconèixer: "Nosaltres hem de seguir jugant de la nostra manera, que és el que agrada al nostre soci i el que aquí s'ensenya". "Jo no parlaria d'una davallada de joc. Fa cinc anys que estem a un altíssim nivell, però la memòria és curta. No ens agrada perdre amb ningú, i menys amb el Madrid, però ho hem d'acceptar", va concloure.

stats