EL FITXATGE MÉS ESPERAT
Esports 15/08/2011

El Barça confirma el fitxatge de Cesc i avui el presentarà

Cesc Fàbregas va volar ahir en un vol privat a Barcelona, on avui espera poder ser presentat com a nou jugador blaugrana. Ahir, el club va confirmar l'acord amb l'Arsenal pel seu traspàs.

Martí Molina
2 min
Cesc Fàbregas ja és jugador blaugrana. El migcampista passarà aquest matí la revisió mèdica i està previst que cap a les dues del migdia sigui presentat com a nou futbolista del Barça.

Barcelona.Després que el Barça i l'Arsenal acordessin el traspàs del jugador Cesc Fàbregas divendres, el club blaugrana va haver d'esperar fins ahir al vespre per rebre l'OK definitiu per part del club anglès per poder anunciar, finalment, que el d'Arenys vestirà la samarreta blaugrana aquesta temporada. De fet, el futbolista passarà la revisió mèdica a primera hora del matí, cap a dos quarts d'una firmarà el nou contracte i a les dues serà presentat a la sala de premsa del Camp Nou.

La idea de presentar el jugador aquest mateix dilluns és la que més s'ajusta a les necessitats esportives del primer equip, perquè Pep Guardiola ha de preparar la tornada de la Supercopa i no vol que la incorporació del jugador d'Arenys, i tota la repercussió mediàtica que comporta, interfereixi en la concentració dels seus jugadors.

El Barça va fer oficial el traspàs a la mitja part del partit entre el conjunt blaugrana i el Reial Madrid, corresponent a l'anada de la Supercopa d'Espanya. El club va especificar que es tractava d'un "principi d'acord". Més tard, el director del futbol professional del club, Andoni Zubizarreta, va confirmar que només "falta firmar tota la documentació i esperar que el jugador superi la revisió mèdica". Una revisió que passarà aquest mateix matí.

Mentrestant, Cesc ja va arribar ahir a Barcelona. Segons el diari Sport , ho va fer en un jet privat i de la manera més discreta possible. Els dirigents i els responsables esportius del Barça van voler evitar que el futbolista rebés un bany de masses a l'aeroport del Prat. El futbolista d'Arenys ja havia d'haver arribat divendres, però el fet que alguns jugadors del Barça (com Valdés, en roda de premsa, i Piqué i Puyol via Twitter) ho filtressin va fer que els dirigents de l'Arsenal optessin per retardar la comunicació oficial del fitxatge. Finalment, ahir es va tancar el serial de les dues últimes temporades, i el jugador ja va poder aterrar físicament a la ciutat on jugarà les properes cinc temporades.

Si bé el Barça va fer oficial l'acord pel traspàs, el club no va voler fer oficial la quantitat econòmica d'aquesta operació, tot i que es calcula que seran 34 milions d'euros fixos més 6 milions en variables. Ahir, però, TV3 va filtrar que la directiva blaugrana havia aconseguit fraccionar els pagaments del traspàs, amb una fórmula que satisfeia el club gunner i que no suposava un esforç excessiu per a l'economia culer.

D'entrada, el Barça abonarà un total de 14 milions i mig d'euros de manera immediata i després, a l'octubre, el club farà un segon pagament d'aquesta mateixa quantitat per completar la part principal del traspàs.

Un cop fet aquest primer pagament de 29 milions, el Barça arribarà fins als 34 a raó d'un milió d'euros per temporada, que són els 5 milions a què ha renunciat Cesc Fàbregas del seu salari, i que es pagaran directament al conjunt anglès.

Pel que fa als variables, es pagaran en funció dels títols que aconsegueixi el primer equip del Barça. En aquest cas, la directiva blaugrana ha tingut presents els diferents acords de patrocini que té amb Nike i Qatar Foundation, en cas de guanyar una nova Copa d'Europa (guanyaria 5 milions d'euros de cadascun). A més, si arriben altres títols, el Barça també rebrà ingressos d'altres patrocinadors, però de quantitats notablement menors.

stats