BARÇA
Esports 10/02/2016

El Barça, rei de Copes, arriba a la seva 38a final

Els blaugranes són l'equip que més vegades ha guanyat la competició (27), però no el que més cops ha jugat la final (Reial Madrid, 39)

Martí Molina
Andres Iniesta i Xavi Hernández aixecant la copa de campions de Copa. Reuters / Albert Gea

BarcelonaEl Barça ha fet bons els pronòstics a Mestalla i s'ha classificat per a la final de Copa després d'empatar contra el València i fer valer el 7-0 de l'anada. D'aquesta manera, els de Luis Enrique arriben a la final número 38 de la seva història. El conjunt blaugrana, que també és el vigent campió de la competició, és el club que més vegades ha guanyat el torneig (27), seguit de l’Athletic Club (23) i del Reial Madrid (19).

Curiosament, el Barça no és l’equip que més vegades ha disputat una final de la Copa del Rei. Aquest honor correspon al Reial Madrid (39), mentre que l’Athletic Club n’ha jugat tantes com el conjunt blaugrana (37).

Primera final Barça-Sevilla?

El més possible és que el Sevilla sigui el rival dels culers a la final. Els andalusos tenen un avantatge còmode contra el Celta gràcies al 4-0 de l'anada. Si no hi ha cap daltabaix, seria la vuitena final per als andalusos, que fins ara han guanyat la Copa en cinc ocasions.

Mai, però, el conjunt del Pizjuán ha jugat contra el Barça en la final d'aquest torneig. En canvi, Barça i Sevilla sí que s'han vist les cares en les finals de la Supercopa d'Espanya i de la Supercopa d'Europa. L'últim cop, aquest estiu, a Tbilissi, on els culers es van imposar a la pròrroga per un ajustat 5 a 4.