Futbol Femení
Esports 13/01/2013

El Barça es deixa dos punts a Vallecas i el Sant Gabriel es reenganxa a la Copa de la Reina

Les blaugranes només poden empatar contra el Rayo i es distancien de l'Athletic, líder a tres punts de l'Atlètic de Madrid i a set del Barça. L'Espanyol guanya per la mínima el cuer i el Llevant Les Planes perd contra el Llevant

La blaugrana Melisa Nicolau corre amb la 'rayista' Natalia per atrapar una pilota

Sant Adrià del BesòsLa primera jornada del 2013 ha deixat dues victòries catalanes, un empat i una derrota, resultats que consoliden els quatre equips catalans de la màxima categoria entre els deu primers classificats.

El Barça, tercer, és qui ocupa la posició més avançada. Les blaugranes, però, només han pogut empatar a domicili contra el Rayo Vallecano (2-2) i veuen com la distància sobre el líder s'amplia. L'Athletic, que dissabte va vèncer el Transportes Alcaine (5-2) ja treu set punts a l'equip de Xavi Llorens, i l'únic capaç de seguir-li el ritme és l'Atlètic de Madrid, que no ha perdonat a Huelva i ha resolt el duel contra el Cajasol per 0-3. A Vallecas, Saray ha aprofitat una assistència de Natalia per fer l'1-0, però Sonia ha empatat poc abans del descans. Marta Corredera ha arribat a posar l'1-2 al marcador, però en la recta final, un gol de Patricia ha deixat l'equip de Xavi Llorens amb un punt que les allunya de la zona capdavantera.

Qui sí ha sortit beneficiat d'aquesta jornada ha sigut el Sant Gabriel, que ha superat per la mínima el València per enganxar-se a les posicions de Copa de la Reina. Per 'goal-average', l'equip de Takahisa Shiraishi encara ocupa la 10a posició, però empata a 22 punts el vuitè classificat, el Cajasol Trigueros, que és qui marca l'accés a la competició. Un gol de Cristina Baudet al poc d'iniciar-se la segona meitat, després d'una gran jugada de Rocío, ha deixat els tres punts a Sant Adrià.

De mica en mica va assegurant la seva presència en Copa l'Espanyol, que ha resolt per la mínima el seu duel contra el Lagunak a casa (1-0). Un solitari gol de Brenda Pérez al primer temps ha sigut suficient per a que les noies de Luis Carrión derrotessin el cuer. Només la falta d'encert de cara a la porteria ha evitat que la victòria fos més àmplia. Ara, a les blanc-i-blaves els espera un enfrontament decisiu contra el Transportes a Saragossa, en un duel que pot acabar de consolidar la sisena posició de les periquites.

Menys sort ha tingut el Llevant Les Planes a València, que ha vist com el Llevant el derrotava en la recta final del seu partit al Poliesportiu Nazaret (2-0). Les noies d'Albert Sánchez han mantingut l'empat a zero més de 70 minuts, però un penal transformat per Andrea Esteban ha encarrilat el triomf local, que ha sentenciat María Pérez amb el segon gol al final del matx. El triomf consolida la quarta posició de les granotes i impedeix que les de Sant Joan Despí creixin a la classificació. Tot i així, són novenes amb 22 punts, els mateixos que el Sant Gabriel i el Cajasol Trigueros.