BARÇA
Misc 24/09/2016

El Barça goleja a Gijón amb la llei del mínim esforç (0-5)

Els gols de Luis Suárez i Rafinha abans del descans obren el camí d'un triomf liderat per Sergi Roberto

i
Toni Padilla
Rafinha, Sergi Roberto i Suárez, celebrant el 0-2

BarcelonaEl Barça ha fet bones les estadístiques que diuen que sol guanyar també sense Messi, i s'ha endut els tres punts de Gijón després de derrotar un Sporting valent que ha plantat cara durant els primers 30 minuts (0-5). Al final, l'equip ha golejat quan el rival s'ha quedat en inferioritat numèrica. El Barça ha merescut guanyar, però golejar, no.

Luis Enrique, a la seva terra, ha fet canvis a l'equip per donar descans a alguns jugadors. Rafinha ha completat el trident amb Suárez i Neymar, Arda Turan ha jugat al mig del camp amb André Gomes i Busquets, i Mathieu i Digne han entrat a la defensa. El gran protagonista del partit, però, ha estat un Sergi Roberto pletòric al lateral dret que ha guanyat la línia de fons, ha defensat amb encert i ha fet assistències. Una exhibició de joc del reusenc, que ha aportat alegria a una actuació del Barça un xic freda.

Durant els primers 30 minuts, l'Sporting, sense crear gaire perill, ha ofegat el joc de creació d'un Barça orfe de la llum d'Iniesta. André Gomes ha aportat idees estirant l'equip, i Neymar ha fent un pas endavant, sense Messi, però no ha aconseguit obrir la defensa asturiana. Físicament pletòric, l'Sporting ha guanyat pilotes dividides, ha arribat a la frontal i ha tingut a favor seu una falta perillosa quan Ter Stegen ha calculat malament en una jugada i ha agafat la pilota amb les mans fora de l'àrea.

Sense ser pitjor, però, l'Sporting ja s'ha vist per darrere quan als 30 minuts el porter Cuellar no ha pogut controlar una pilota llarga quan ha volgut sortir al tall fora de l'àrea i ha vist com Luis Suárez era més espavilat i feia el 0-1. El Barça ha semblat que es limitava a esperar l'errada local. I quan ha arribat, ha colpejat sense pietat. Al cap de tot just tres minuts, Sergi Roberto ha tornat a obrir el camp per la banda i Rafinha ha fet el 0-2 de cap. El segon gol en dos desplaçaments consecutius del brasiler.

El partit, però, ha estat ensopit. A la segona part, conscient de viure una fase del calendari carregada de partits, els jugadors del Barça s'han limitat a deixar passar els minuts, sense l'ambició de buscar el tercer gol, ni la voluntat de prendre mal. L'equip de Luis Enrique ha anat administrant el 0-2 fins que després dels primers 25 minuts de joc l'Sporting, espantat d'entrada per la possibilitat de ser golejat, ha entès que encara tenia opcions de rascar un punt, jugant de forma més agressiva, amb algunes faltes fora de joc, però també prou presència a la frontal de l'àrea d'un Ter Stegen encertat en els xuts però una mica desconcertant a l'hora de treure la pilota amb els peus.

André Gomes

Al Barça, l'excés d'agressivitat local l'ha despertat una mica. Del ritme lent s'ha passat a un seguit d'enfrontaments per la gespa, una guerra de guerrilles on hi ha perdut l'espectacle, ja que cap dels dos equips s'ha acostat a la porteria rival. Amorebieta, confonent un estadi amb un camp d'entrenament militar, ha intentat provocar Suárez, sense sort. Neymar, però, s'ha anat esfumant, i el joc del Barça, inconstant, ha provocat un doble canvi significatiu de Luis Enrique: fora Busquets i Luis Suárez, i dins Denis Suárez i Paco Alcácer. De nou, el tècnic asturià donava descans a l'uruguaià, com si volgués demostrar que també sense Messi també vol donar descans a tothom, es digui com es digui.

Al minut 74, Sergi Roberto ha forçat la segona groga de Lora, i l'Sporting s'ha quedat amb deu. Aquesta expulsió ha fet que veiéssim a la gespa durant uns minuts Douglas, que s'ha tornat a trobar amb els seus antics companys en un partit que s'ha apagat de mica en mica. Només les ganes d'Alcácer de marcar el seu primer gol han animat una mica el duel. El valencià, amb una centrada, esclar, de Sergi Roberto, ha xutat al travesser i Neymar ha marcat a plaer el 0-3. Al cap d'uns quants minuts, amb els asturianes ja enfonsats, Sergi Roberto ha tornat a guanyar la banda i ha fet la centrada del 0-4, ara obra d'Arda Turan. Neymar, finalment, ha arrodonit la feina amb l'últim gol. Una golejada que maquilla un segon temps fluix.

Prioritzant no carregar les cames ni rebre cops, el Barça ha enllestit la feina amb la llei del mínim esforç. Marca cinc gols fora de casa per segon cop consecutiu i ja pot tornar a pensar en la Lliga de Campions.