HANDBOL
Esports 20/04/2014

El Barça s'estavella contra un Rhein-Neckar Löwen que frena el seu camí a la 'final four' (38-31)

Els blaugranes hauran de remuntar els 7 gols de diferència en el partit de tornada de dissabte que ve al Palau

Marta Campderrós
Kiril Lazarov, després del partit

BarcelonaEl Barça d'handbol ha caigut derrotat a casa del líder de la lliga alemanya, el Rhein-Neckar Löwen, en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions (38-31). Els 14 gols de l'estrella del conjunt local, l’extrem alemany Uwe Gensheimer, i les extraordinàries intervencions del porter danès Niklas Landin, el millor del món, han marcat la diferència a Mannheim.

Menys el 0-1 inicial, els blaugranes han anat a remolc dels "lleons" alemanys, que han marcat el ritme del joc durant tot el partit. Els de Pascual, nerviosos, s'han vist sorpresos per una ofensiva alemanya letal, liderada per un Gensheimer, ràpid i precís, que ha afusellat la porteria blaugrana fins a 10 vegades en la primera part.

A l'equip català li han faltat idees i continuïtat per tombar la muralla alemanya. Noddesbo i Lazarov han estat els blaugranes més encertats de cara al gol, davant un Landin que ho ha parat pràcticament tot.

La renda de 8 gols encaixats pels catalans al final del primer acte (22-14) ha augmentat després del descans, fins als 11 de diferència (30-19). Els de Xavi Pascual han millorat les accions ofensives, però han estat incapaços d'aturar l'equip de Gudmundur Gudmundsson, que no han abaixat la intensitat en cap moment.

Rutenka ha tirat en els últims minuts de joc d'un conjunt blaugrana amb força i ràbia, que no ha tirat mai la tovallola i ha intentat reduir el desavantatge encaixat. El final del xoc ha estat marcat per un gol del Barça a l'últim segon que els àrbitres han considerat fora de temps i no ha pujat en el marcador. Al final, 38-31.

Dissabte que ve, 26 d'abril, es jugarà el partit de tornada de quarts de final al Palau Blaugrana (20.15 hores), on el conjunt de Xavi Pascual haurà de remuntar els 7 gols en contra si vol disputar la 'final four' de Colònia.