PILOTA D'OR
Esports 08/01/2013

El Barça i el Reial Madrid dominen l'onze ideal de la FIFA

Cinc del Barça -Alves, Piqué, Xavi, Iniesta i Messi-, cinc del Madrid -Casillas, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo- i un de l'Atlètic -Falcao- formen la millor alineació del món del 2012.

Albert Vilardaga
2 min

BARCELONALa lliga espanyola és l'absoluta dominadora de l'onze ideal de la FIFA 2012. Els més de 50.000 futbolistes professionals que es van encarregar de configurar l'alineació ideal entre una llista de 55 futbolistes possibles (5 porters, 20 defenses, 15 migcampistes i 15 davanters) van decidir que els millors jugadors del món juguen a la lliga espanyola.

Cinc jugadors del Barça -Alves, Piqué, Xavi, Iniesta i el Pilota d'Or, Leo Messi- i cinc més del Reial Madrid -Casillas, Ramos, Marcelo, Alonso i Ronaldo-. Només el davanter colombià de l'Atlètic de Madrid, Radamel Falcao, va aconseguir fer-se un lloc entre jugadors blaugranes i blancs. Nou dels onze components de l'onze ideal de la FIFA repeteixen lloc respecte a l'edició de l'any passat. El lateral del Madrid Marcelo ocupa el lloc que deixa Nemanja Vidic, i Falcao substitueix Wayne Rooney.

Repeteix la columna vertebral

Cinc jugadors són fixos en l'onze ideal de la FIFA. Iker Casillas, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Leo Messi i Cristiano Ronaldo repeteixen presència en l'alineació per quarta vegada consecutiva. Des que la FIFA va començar a atorgar aquest premi, l'any 2009, aquests cinc jugadors no hi han faltat mai. Darrere d'aquest grup hi ha dos jugadors blaugranes, Dani Alves i Gerard Piqué, que repeteixen per tercera vegada. El lateral brasiler només va faltar en l'onze l'any 2010, quan l'Inter de Milà va guanyar la Champions i Maicon va ocupar el seu lloc al lateral dret. Per la seva banda, el central català ha estat escollit els últims tres anys, però l'any 2009 els centrals ideals de la FIFA van ser John Terry i Vidic. El central del United, Xabi Alonso i Sergio Ramos han estat dues vegades a l'alineació.

El Barça és, amb diferència, l'equip que ha aportat més jugadors a l'onze ideal al llarg dels anys, amb un total de 20. El segon lloc l'ocupa el Madrid, amb tretze jugadors, i ja molt lluny hi ha el Manchester United, amb quatre; l'Inter de Milà, amb tres; el Liverpool, amb dos, i el Chelsea i l'Atlètic, amb un.

En la rivalitat sobre quina és la lliga on juguen més cracs, l'espanyola goleja tota la resta, ja que acumula 34 jugadors dels del 2009. La segona lliga que més jugadors ha aportat a aquests onzes és la Premier League anglesa, amb un total de 7, mentre que la Serie A italiana queda relegada a la tercera posició, amb tres participants, gràcies a la presència de Maicon, Lúcio i Sneijder la temporada que l'Inter va guanyar la Champions.

És la primera vegada que el campió de la Champions no aporta cap jugador a l'onze, malgrat tenir set candidats. El 2009 hi havia quatre jugadors del Barça, el 2010 n'hi havia tres de l'Inter i el 2011 cinc del Barça.

stats