BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 12/01/2013

El Barça Regal tomba l'Olympiacos al Palau

àlex Gozalbo
2 min
El Barça Regal tomba l'Olympiacos al Palau

BARCELONAEl Barça Regal continua en fase ascendent i ahir es va ventilar l'Olympiacos al Palau Blaugrana. L'equip blaugrana va haver de construir la victòria sense la presència als minuts decisius de Joan Carles Navarro, que es va lesionar a l'inici del tercer període i ja no va tornar a jugar.

L'Olympiacos és el campió de l'Eurolliga, però ara mateix no ho sembla. L'equip grec és sòlid i comet poques errades, però encara no fa excessiva por quan té la pilota a les mans. Llegeix bé els atacs estàtics i poca cosa més. Al defensor del títol se li hauria d'exigir tenir un ventall ofensiu menys limitat.

L'arbitratge, que va arribar al descans amb tres tècniques xiulades i el partit gens controlat, no va afavorir l'espectacle i durant molts minuts els espectadors del Palau Blaugrana van viure més pendents de les decisions d'Ilija Belosevic, Paolo Taurino i Rustu Nuran que de les accions de les estrelles.

L'equip grec fia bona part de la seva sort a les accions de l'escorta, que utilitza com pocs jugadors a Europa les situacions de bloqueig directe. Xavi Pascual ho sap i ahir va demostrar tenir-les molt preparades, ja que els seus jugadors interiors van saber situar-se, fent un pas endavant, per evitar les seves sempre perilloses penetracions. Sense el joc que acostuma a generar, l'Olympiacos va arribar al descans amb tan sols 32 punts anotats (41-32).

L'Olympiacos va millorar la seva producció ofensiva a partir del tercer quart, quan els dos equips van encetar un període d'intercanvi de punts durant el qual la renda blaugrana es va mantenir més o menys estable. Sense Joan Carles Navarro, que es va lesionar a l'inici del tercer període, el Barça Regal va patir per seguir la dinàmica anotadora del rival i Xavi Pascual va recórrer a Joe Ingles, que ahir va viure els primers 30 minuts des de la banqueta, i Sarunas Jasikevicius.

L'equip grec va anar a buscar el partit en una recta final en què cada cistella local va ser celebrada com si es tractés d'un gol en un Palau Blaugrana que va veure perillar la segona victòria del conjunt al Top 16 de l'Eurolliga. Els nervis no es van traslladar des de la graderia fins a la pista i el triomf es va quedar a Barcelona.

"Quan vas al límit, pot passar"

Sense temps per descansar, el Barça Regal viatja avui a Madrid, on demà competirà contra l'Asefa Estudiantes en un partit que ha de servir per ratificar la presència blaugrana a la Copa del Rei. Tan sols una combinació improbable (derrota per 47 punts i triomf del Blusens Monbus a Badalona) deixaria l'equip que entrena Xavi Pascual fora del torneig de Vitòria. El club estudiarà avui l'estat físic de Joan Carles Navarro. "He notat una punxada als isquiotibials i dissabte veurem com evoluciona el tema. Quan vas al límit, pot passar això", va dir el capità blaugrana.

stats