BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 02/06/2013

Barça Regal, una temporada de NBA

El partit contra l'Herbalife Gran Canària serà el número 82 de l'equip blaugrana

àlex Gozalbo
3 min
Barça Regal, una temporada de NBA

BarcelonaLa temporada regular de la NBA, una de les més exigents de l'esport professional, obliga cada equip a disputar 82 partits. El Barça Regal arribarà aquest migdia (12.40 hores, La 1) contra l'Herbalife Gran Canària a la mateixa xifra. "Nosaltres intentem equilibrar les càrregues i utilitzar molts jugadors durant cada partit. La nostra plantilla és molt llarga, però la càrrega de partits també és més gran. Hem jugat uns 35 partits més que el rival i arribem més justos", avisa Xavi Pascual, que té clara la importància del partit d'avui.

Des que el Barça Regal va jugar un amistós contra el València Basket l'1 de setembre, l'equip blaugrana ha disputat un total de 81 partits. La Lliga Endesa (38) i l'Eurolliga (31) són les dues competicions en què acumulen més compromisos, però la xifra es completa amb les dades de la Copa del Rei (3), la Supercopa Endesa (2), la Lliga Catalana (2) i els compromisos amistosos (5).

El desgast que l'equip blaugrana acumula en els últims nou mesos és evident. Les baixes de Pete Mickeal i Nate Jawai i els problemes físics de jugadors com Joan Carles Navarro i Erazem Lorbek accentuen la situació. No hi ha temps per recuperar-se de les lesions i això obliga els esportistes a ajornar algunes de les seves intervencions. És el cas de Marko Todorovic, que està competint amb una fractura amb desplaçament en un dit de la mà.

Pànic a jugar sense descans

Un dels partits d'aquesta temporada dels quals el Barça Regal guarda pitjor record és el que va perdre a la pista de l'Asefa Estudiantes, en què va arribar a caure per 34 punts de diferència durant algunes fases de l'enfrontament. L'equip blaugrana s'havia desgastat 36 hores abans contra l'Olympiacos i va pagar un preu molt alt. Xavi Pascual té por que la situació es torni a repetir aquest migdia, quan el seu conjunt juga contra l'Herbalife Gran Canària el segon partit de les semifinals de la Lliga Endesa. "Estem satisfets amb el partit que vam fer divendres, i de cara al segon partit a veure com ens trobem, perquè ens costa molt jugar en divendres i en diumenge al matí", explica el tècnic.

"Tindrem poc temps per preparar el segon partit, però 36 hores són suficients per recuperar una mica d'energia. El que compta és l'aspecte mental", analitza C.J. Wallace, que divendres va ser un dels jugadors destacats.

El Barça Regal ha jugat vuit vegades en divendres aquesta temporada, però la d'avui serà la tercera vegada que enllaça un partit de divendres amb un de diumenge al matí. La gran diferència és que el rival està en la mateixa situació i no ha tingut més temps per descansar i per preparar l'enfrontament.

L'equip blaugrana té, a més, una banqueta molt superior a la de l'Herbalife Gran Canària, un equip que divendres tan sols va poder sumar dos punts amb els seus jugadors de banqueta. "No és normal la poca aportació de la banqueta, però no ho personalitzo en ningú. Hem de millorar tots", apunta Pedro Martínez, entrenador del conjunt insular.

Matisos tàctics

Xavi Pascual i Pedro Martínez van utilitzar l'entrenament d'ahir per descarregar muscularment els seus jugadors, però també per preparar alguns matisos tàctics que volen introduir en el segon partit de la semifinal. "Els dos equips intentarem corregir alguns detalls", confessa Xavi Pascual, que no acaba d'estar satisfet amb la defensa que el seu equip va fer sobre Spenser Nelson i Eulis Báez. El tècnic tampoc veu clara la manera d'aturar les penetracions del rival.

stats