EUROLLIGA
Esports 01/03/2013

El Barça Regal s'espolsa el Khimki

Joan Carles Navarro lidera amb cinc triples la catorzena victòria consecutiva

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaEl Barça Regal veu aquest tram de la temporada com un pendent que fa baixada i cap rival sembla capaç d'inquietar-lo. L'equip blaugrana es va desfer d'un bon BC Khimki, va sumar la catorzena victòria consecutiva i ja té peu i mig als quarts de final de l'Eurolliga.

Conscient de la importància que Zoran Planinic té sobre el joc de l'equip rus, Xavi Pascual va dissenyar una defensa especial sobre el base. Víctor Sada i Marcelinho Huertas van arriscar-se oferint-li uns determinats espais, però negant-n'hi d'altres. La tàctica no va disminuir gaire la seva aportació ofensiva, però sí la seva creació de joc i el BC Khimki ho va notar, especialment entre el segon i el tercer quart, quan el Barça Regal va aconseguir una renda de 14 punts.

El Khimki de Rimas Kurtinaitis no va tenir resposta per a Joan Carles Navarro (19 punts), que va reaparèixer i va anotar quatre dels cinc primers triples que va intentar (cinc en total). L'escorta se sent còmode amb aquest nou sistema de descansos que protagonitza des que Brad Oleson interpreta el seu paper a la Lliga Endesa i ahir es va mostrar ràpid i eficaç en la sortida dels bloquejos indirectes. El capità blaugrana va comptar amb el suport d'Ante Tomic, Erazem Lorbek i l'habitual sòlida defensa de l'equip, un autèntic malson per a qualsevol rival.

La remuntada final d'un voluntariós Khimki, ja sense opcions de victòria, tan sols va servir per ajustar el marcador, però l'equip rus mai va tenir opcions reals d'endur-se el triomf del Palau Blaugrana.

Joan Creus, cedit al Manresa

Joan Creus, base del Barça B i fill del secretari tècnic del club blaugrana, jugarà cedit al Bàsquet Manresa fins que acabi aquesta temporada. El club del Bages, a més, va anunciar ahir que Ferran Laviña es quedarà a l'equip. Creus, que aquesta temporada acredita 9,3 punts i 3,3 assistències en 23 minuts a l'Adecco Or, reforçarà la posició de base del Bàsquet Manresa, que no podrà comptar amb Javi Rodríguez per culpa d'una lesió. "Fa dies que mirem el mercat. Amb Joan Creus sumem un jugador que ens ajudarà a millorar la nostra defensa i a allargar la nostra energia durant els partits", analitza Jaume Ponsarnau.

stats