EUROLLIGA
Esports 04/01/2013

El Barça Regal recupera defectes a Khimki

àlex Gozalbo
SENSE ENCERT Marcelinho Huertas, que va començar el partit a la banqueta, intenta iniciar  una penetració.

BARCELONAUn Barça Regal sense tensió competitiva ni Joan Carles Navarro, que es va quedar a Barcelona per recuperar-se d'una inflamació al turmell, va perdre ahir a la pista del BC Khimki, on aquesta temporada encara no ha aconseguit guanyar cap rival. L'equip blaugrana se situa amb una victòria i una derrota al Top 16 de l'Eurolliga, en què l'objectiu és aconseguir una de les dues primeres places per tenir el factor pista a favor als quarts de final.

Tot i repetir el sistema de rotacions i les variants defensives que Xavi Pascual va utilitzar contra el Fenerbahçe Ülker i el Reial Madrid, el Barça Regal va tornar a cometre les errades habituals del primer tram de la temporada i es va suïcidar amb un percentatge d'encert baix en el tir exterior. Aquesta vegada, a més, l'aportació dels jugadors interiors va ser irrisòria.

L'equip blaugrana va començar sense el seu habitual nivell defensiu i es va deixar anotar punts amb massa facilitat. El Barça Regal va concentrar el seu potencial ofensiu en jugadors exteriors com Joe Ingles, Sarunas Jasikevicius i Pete Mickeal i no va trobar l'equilibri necessari per jugar a bàsquet més que en alguns moments en què Ante Tomic va adoptar més protagonisme.

El conjunt rus, que gairebé no va cometre errades i que gràcies a Zoran Planinic sempre va controlar el ritme del partit, va aconseguir una renda de 14 punts durant un tercer període en què el Barça Regal es va acomiadar de qualsevol opció de victòria. El parcial de 0-7 amb el qual el conjunt blaugrana va tancar el quart va ser un miratge, ja que després no va tenir cap continuïtat en la recta final del partit.

El Barça Regal es va passar els primers quatre minuts i mig de l'últim quart sense anotar, i la renda local va créixer fins als 17 punts en un partit en què l'equip blaugrana va notar el cansament acumulat d'un viatge llarg i la diferència horària. En algun moment, el conjunt de Xavi Pascual va tenir més coses en comú amb la versió defectuosa que l'ha portat a perdre set partits a la Lliga Endesa que amb la sòlida que havia exhibit a l'Eurolliga.

Sense control

Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, va resumir així la derrota: "No hem tingut el control del partit contra un Khimki que ha jugat endreçat i ha tingut grans dosis d'encert. La baixa de Navarro sempre ens afecta. És un jugador especial i molt important per a la construcció del nostre joc".