BÀSQUET
Esports 15/12/2011

El Barça Regal pot perdre fins i tot de 17 punts i serà primer

El Barça pot sentenciar la primera plaça del grup de l'Eurolliga si guanya a Siena o perd per menys de 18 punts. Si el Montepaschi recupera el basket average, els catalans necessitaran guanyar el Galatasaray.

David R. Jover
2 min
Joan Carles Navarro tornarà a ser decisiu contra el Montepaschi.

BARCELONA.Aquesta nit (20.45 h) el Barça es pot assegurar el primer lloc del grup si guanya al Palaestra de Siena. Però els de Xavi Pascual tenen les espatlles ben cobertes. El fet que en el partit del Palau Blaugrana el Barça guanyés per 92-75 permet que els catalans mantinguin el primer lloc del grup encara que perdin per menys de 17 punts. Si ho fessin per 18 o més, haurien de guanyar el partit de l'última jornada a casa contra el sempre imprevisible Galatasaray de Jaka Lakovic. Els blaugranes actualment tenen un balanç de vuit triomfs i cap derrota, mentre que el Montepaschi Siena n'ha guanyat sis i n'ha perdut dos. Un dels premis de liderar el grup serà no trobar-se el totpoderós CSKA de Moscou en el Top 16. Els russos són primers del seu grup amb nou partits guanyats de nou disputats.

És el quart any consecutiu que Montepaschi Siena i Barça Regal es veuen les cares a la primera fase, i en les tres visites anteriors a la ciutat italiana el Barça té un balanç d'un triomf i dues derrotes, l'última la temporada passada, quan els blaugranes van perdre de nou punts, 73-64. Aquest vespre, però, ho tenen tot de cara. Primer perquè els catalans són molt superiors al conjunt que dirigeix Simone Pianigiani, i en segon lloc per les baixes importants de l'equip italià. Els lituans Kaukenas i Lavrinovic són baixa segura per al partit per una lesió al genoll i a l'esquena, respectivament, i el seu millor home, l'americà nacionalitzat macedoni Bo McCalebb, és dubte seriós per jugar per culpa d'una lesió a la cuixa.

El Barça es retrobarà, a més d'Andersen, amb Bootsy Thornton. L'exescorta blaugrana ha fitxat pel Montepaschi fins a final de temporada per pal·liar les baixes exteriors que pateix el líder de la Lliga italiana.

stats