BÀSQUET
Esports 25/01/2013

Un Barça Regal majúscul posa fi a la ratxa del Caja Laboral

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro, que ahir es va convertir en el primer jugador  Que anota 3.000 punts a l'Eurolliga, i Brad Oleson.

BARCELONAEl pitjor que es pot dir al Barça Regal, que ahir va posar fi a la ratxa de 17 victòries consecutives del Caja Laboral, és que escull els partits en què competeix al màxim nivell. A diferència dels enfrontaments contra el Blancos de Rueda Valladolid, el Blusens Monbus i l'Asefa Estudiantes, l'equip blaugrana va completar un partit majúscul, com aquesta temporada sempre ha fet quan el rival ha tingut nom i cognoms.

La simple presència de Joan Carles Navarro, que ahir es va convertir en el primer jugador que arriba als 3.000 punts a l'Eurolliga, sempre millora el Barça Regal, que aprofita que hi sigui per resituar tothom. L'escorta, que va reaparèixer després de la seva lesió i va començar el partit com a titular, va empatar amb Gianluca Basile (421) com a màxim triplista de la competició europea. El capità va acabar amb 11 punts, però amb molta més incidència en un partit en què Pete Mickel (23 punts) va ser decisiu. Motivat pel seu enfrontament amb Andrés Nocioni, l'aler nord-americà va completar una actuació descomunal, sobretot quan les garrofes estaven en joc.

Zan Tabak va encetar el partit allunyant Ante Tomic de cistella i aprofitant els espais creats per atacar C.J. Wallace amb Milko Bjelica. La tàctica va servir al Caja Laboral per aconseguir una renda de vuit punts contra un Barça Regal que als cinc minuts ja acumulava 15 punts encaixats i 4 faltes xiulades. L'equip blaugrana va reaccionar a cop de triple i va acabar el primer quart amb un ajustat 28-27.

El Barça Regal va saber treure profit de la facilitat ofensiva de Joe Ingles per aconseguir una renda de cinc punts quan faltaven dos minuts per a un descans a què es va arribar amb el resultat de 47-50.

Concentrat, motivat en defensa i liderat per Pete Mickeal en atac, el Barça Regal va aconseguir una renda de 13 punts en un partit en què fins i tot Nate Jawai va trobar el seu lloc. El pivot es va mostrar sòlid en el seu enfrontament contra Maciej Lampe. El Caja Laboral no es va donar per vençut i va remuntar el desavantatge, i es va situar a tan sols un punt. L'equip blaugrana va reaccionar amb un parcial de 0-7 quan faltaven cinc minuts per al final per recuperar la tranquil·litat i recordar que aquesta temporada, quan tingui un rival amb cara i ulls al davant, serà un conjunt realment temible.

stats