BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 01/03/2012

El Barça Regal es jugarà l'accés a la 'final four' amb l'Unics Kazan

BARCELONAEl Barça Regal, que ahir va tancar el Top 16 amb un triomf de prestigi contra el Maccabi Electra Tel Aviv en un partit en què cap dels dos equips es jugava res, lluitarà amb l'Unics Kazan per tornar a una final four de l'Eurolliga de la qual es va absentar la temporada passada. L'equip blaugrana disposarà del factor pista a favor seu en una eliminatòria de quarts de final a cinc partits que començarà el 20 de març.

Tot i haver patit dues derrotes aquesta temporada contra el Barça Regal (65-93 i 63-50), l'Unics Kazan és un bon equip que ha estat capaç de guanyar en pistes difícils com la del Montepaschi Siena i la del Panathinaikòs, que ahir va evitar amb un triomf a Rússia creuar-se, de nou, amb el conjunt blaugrana.

Sense la pressió de jugar-se alguna cosa de profit, el partit entre el Barça Regal i el Maccabi Electra Tel Aviv va guanyar en espontaneïtat, però va perdre en rigor. Cap dels dos equips va oferir el seu nivell habitual en defensa i l'enfrontament, habitualment un combat físic de primer nivell, es va transformar en un duel de carícies.

Joan Carles Navarro, baixa una altra vegada per culpa de la fasciïtis plantar que aquesta temporada dificultarà la seva regularitat, es va perdre el partit d'un Barça Regal que va començar a marcar diferència després del descans. Xavi Pascual i David Blatt van enriquir el partit des de la banqueta amb un divertit intercanvi de propostes tàctiques.

L'entrenador del Barça, que també comptava amb la baixa coneguda de Chuck Eidson per enfrontar-se al Maccabi Electra, va donar minuts de qualitat a Josep Pérez, un jove tirador de 17 anys que va exercir de base durant força minuts. Com explica el seu tècnic, el valencià té l'atreviment dels grans jugadors i la seva arribada a l'elit és qüestió de temps.

El rival no es va donar per vençut, però mai no va lluitar amb la mateixa intensitat que el Barça Regal pel partit. El conjunt blaugrana va tancar el Top 16 de l'Eurolliga com l'únic equip invicte (6-0) d'una competició que avui acabarà de decidir els últims tres equips que es classifiquen per als quarts de final del trofeu.