BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 28/10/2011

El Barça Regal torna a guanyar en el retorn europeu al Palau

Lorbek fa una cistella fàcil dins de la pintura en el partit contra el Prokom. L'aler pivot va fer 20 punts.

BarcelonaEl Barça Regal va apuntar-se ahir la segona victòria de l'Eurolliga en superar l'Asseco Prokom Gdynia, un equip amb bona tècnica individual i gran capacitat per jugar per sobre de l'anella, però amb un talent defensiu força limitat. Un parcial de 17-3 abans d'arribar al descans va acabar amb les poques opcions del primer visitant europeu del Palau Blaugrana.

Guanyar un equip del nivell del Barça Regal no és gens senzill. Passa sovint que, quan un rival ho aconsegueix, tothom tracta d'imitar la mateixa tàctica, pensant-se que ha descobert la sopa d'all. Com que l'última derrota important del conjunt blaugrana, la del Panathinaikòs, va arribar amb una defensa zonal que va menysprear l'amenaça de tir dels bases, molts equips tractaran enguany de copiar-ho. L'Asseco Prokom Gdynia ho va intentar, però no ens enganyem; ni el conjunt polonès és el grec, ni el Barça d'aquest any és el de la temporada passada.

El conjunt blaugrana va sentir-se còmode amb el tir exterior, però també amb el rebot, dues especialitats que acostumen a anar acompanyades de la fluïdesa en el joc estàtic.

La presència d'Adam Lapeta a l'equip rival i l'absència de C.J. Wallace al Barça Regal van fer que Xavi Pascual fos més generós del que acostuma a ser amb els minuts de Kosta Perovic, un jugador amb unes característiques a les quals no tots els partits s'ajusten. El pivot va mostrar-se eficaç i solvent, suficient en un equip que, a més, compta amb el talent de Joan Carles Navarro, Erazem Lorbek i Chuck Eidson.