BÀSQUET ACB
Esports 29/06/2011

El Barça Regal mira a Grècia per seguir creixent

àlex Gozalbo
2 min
El base serbi Milos Teodosis va ser escollit el millor jugador europeu l'any 2010.

Barcelona.El Barça Regal necessita dues peces claus per completar el seu equip de cara a la pròxima temporada, i el club blaugrana les buscarà a Grècia, un país que passa per una greu crisi econòmica. Els multimilionaris germans Angelopoulos han anunciat que deixen l'Olympiacos i la família Giannakopoulos ha posat en venda el Panathinaikòs, de manera que un grapat d'estrelles poden sortir aquest estiu al mercat.

L'esquelet blaugrana ha quedat apuntalat amb la continuïtat de Víctor Sada, Joan Carles Navarro, Joe Ingles i Kosta Perovic; les renovacions de Pete Mickeal, Erazem Lorbek i Fran Vázquez, i el fitxatge de Chuck Eidson. Ara Joan Creus i Xavi Pascual tan sols necessiten un base i un ala pivot per completar els deu noms bàsics sobre els quals recaurà tot el pes del joc.

Per al lloc de base, el Barça Regal no busca un perfil semblant al que tenia amb Ricky Rubio, sinó que pretén un jugador diferent, més polivalent. La idea és que en alguns moments pugui endreçar el joc i en d'altres ocupar la posició de dos. Tres jugadors de l'Olympiacos -Milos Teodosis, Vassilis Spanoulis, Theodoros Papaloukas- podrien assumir a la perfecció aquest rol. El problema és l'alt cost de les fitxes que actualment estan rebent, molt per sobre dels barems en què es mou el Barça Regal.

Marcelinho Huertas, que està negociant una ampliació de contracte amb el Caja Laboral, també agrada a Barcelona, però el club hauria de pagar un traspàs per contractar el millor base de l'ACB.

Per al lloc d'ala pivot, el Barça Regal sí que pensa en un perfil semblant al de Terence Morris, és a dir, en un jugador amb bon llançament exterior. Un grec del Panatahinaikòs, Antonio Fotsis, exjugador del Reial Madrid, encaixa perfectament en aquest patró de joc.

Per tancar la resta de places, el Barça Regal esperarà tenir aprovat el marc de contractació, ja que de moment els clubs de l'ACB treballen sobre una proposta que no ha estat acceptada ni per la Federació Espanyola (FEB) ni per l'Associació de Jugadors (ABP). Fins que no hi hagi un acord, el club no vol pronunciar-se sobre la continüitat de jugadors com Roger Grimau, Jaka Lakovic i Boniface Ndong ni sobre la incorporació de Xavi Rabaseda, que aquesta temporada ha jugat cedit al Fuenlabrada. Sí que està clar que Nihad Djedovic continuarà un any més agafant experiència a Roma.

Un tirador de 17 anys

El Barça Regal ja té un acord amb l'aler suec Marcus Eriksson (Assignia Manresa), un jove de 17 anys amb tan sols quatre partits d'experiència a l'ACB. Jordi Ardèvol, coordinador del bàsquet base blaugrana, no ha volgut córrer el risc que cap altre equip se'ls avancés i ha insistit a incorporar-lo. Ara el club haurà de decidir on el fa jugar la pròxima temporada.

stats