BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 24/02/2012

El Barça Regal aixeca la veu a Cantú i s'assegura el lideratge

àlex Gozalbo
1 min
Joan Carles Navarro supera el seu excompany Gianluca Basile en una acció del partit.

BARCELONATan sols quatre dies després de perdre la final de la Copa del Rei, el Barça Regal va aixecar la veu a Cantú per aconseguir la victòria i assegurar-se el primer lloc del Grup H de l'Eurolliga i, de passada, recordar al món del bàsquet que és aviat per certificar la seva mort com a equip guanyador. En un partit amb aroma als anys 80 (pavelló amb sostre de fusta, partit aturat durant 30 minuts per culpa d'un problema amb una cistella, més espectadors que cadires, tiradors mítics i intensitat extrema) el conjunt blaugrana va recuperar les bones sensacions i es va endur un partit, el primer que haurà de jugar sense Chuck Eidson.

Sabedors que més ulls que mai espiaven cada gest seu, els jugadors del Barça Regal van començar el partit amb una gran intensitat. De fet, dos dels problemes amb els quals es va trobar l'equip en els primers minuts (errades defensives i pèrdua de pilotes) van estar relacionats amb aquesta sobreexitació dels protagonistes.

El Bennet Cantú es jugava l'últim cartutx i no va posar les coses fàcils: va aconseguir una renda de sis punts a set minuts i mig del final. L'equip italià és dur, consistent i poc donat a errades gratuïtes. Aquestes tres característiques li han valgut per no perdre més que un partit a casa en aquesta Eurolliga, la primera que el conjunt disputa des de fa 18 anys.

Navarro va posar el 62-63 final amb dos tirs lliures i, després, Basile va errar un últim tir que hauria canviat el nom del guanyador, però no la mística d'un partit preciós.

stats