BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 16/03/2013

El Barça Regal abusa d'un Besiktas sense esperit competitiu

El líder s'assegura el factor pista als quarts de final

BarcelonaEls únics 15 minuts en què el Besiktas va plantar cara al Barça Regal van ser aquells en què el partit va estar aturat pel trencament d'un tauler durant l'escalfament de l'equip blaugrana. L'esmaixada de Xavi Rabaseda va obligar a canviar una cistella i va endarrerir l'inici del partit fins a les nou. Quan la pilota es va posar en joc, el conjunt turc va evidenciar la seva apatia i va perdre per quarta vegada aquesta temporada contra el rival català.

El Barça va trigar cinc minuts a agafar una renda de 13 punts (17-4) i sentenciar un partit sense història contra un rival que ha perdut tots els partits que ha disputat al Top 16. L'equip blaugrana es va apuntar el seu 23è triomf consecutiu en aquesta fase al Palau, on no perd des del 30 de març del 2006. La ratxa és història i demostra dues coses; la regularitat del conjunt durant els últims anys i la seva concentració. Com el Madrid va comprovar ahir amb la derrota contra l'Unicaja, si no competeixes al 100%, el dia menys esperat t'arriba una derrota.

Sense Curtis Jerrells, el Besiktas és una joguina d'equip que en atac s'oblida de qualsevol estratègia i, en defensa, del fet que està jugant un partit. L'equip turc ni es va assabentar que Joe Ingles es va perdre el partit per un esquinç i que Xavi Pascual va augmentar el descans d'algunes peces claus del seu equip. Abans d'arribar al descans la renda ja se situava al voltant dels 20 punts i la resistència va continuar sent inexistent.

A tres jornades de tancar el Top 16, el Barça Regal té la classificació com a primer del grup pràcticament garantida. Tan sols una combinació inversemblant de resultats apartaria l'equip blaugrana -que només ha perdut un dels onze partits- de la primera posició. Ante Tomic, que abans de començar el partit (per anomenar la trobada d'alguna manera) va rebre la distinció que l'acredita com el millor jugador del febrer, Nate Jawai, Erazem Lorbek i Pete Mickeal van liderar un triomf molt més fàcil del que qualsevol dels 4.578 espectadors hauria desitjat.

La gran preocupació del Barça és el partit de demà contra el CAI Saragossa, ja que fins ara això de jugar en divendres i en diumenge no li ha fet profit a l'equip blaugrana, que ahir va tornar a demostrar que està un esglaó per sobre de la majoria de rivals.