PRIMERA DIVISIÓ
Esports 14/12/2013

El joc pacient del Barça i el talent de Neymar enderroquen el mur del Vila-real (2-1)

Dos gols del brasiler i la bona feina d'Alexis deixen el Reial Madrid a 5 punts del líder

Toni Padilla
Els jugadors del Barça celebren un dels gols de Neymar contra el Vila-real

BarcelonaDia rodó a l'estadi. El Barça ha derrotat per 2-1 el Vila-real en un bon partit dels homes de Martino i aprofita l'empat del Madrid a Pamplona. Ara, els blancs queden a cinc punts del líder. Exceptuant el gol de Musacchio en els primers minuts del segon temps i els posterior minuts, l'equip de Martino ha ofert una imatge sòlida, constant, amb idees clares, joc pacient i intensitat en la pressió.

El Vila-real però, ho ha posat difícil amb una defensa metòdica que ha deixat pocs espais. Martino ha donat galons a Iniesta, fent descansar de sortida a Xavi d'entrada, amb Song i Busquets de titulars. El camerunès ha patit prou en tasques ofensives contra un rival que no deixava espais, però Iniesta ha tingut moments de bon joc intentant donar vida a un Neymar crescut i un Alexis incansable. El xilè i el brasiler han destacat quan l'equip patia per trobar recursos ofensius, i de fet, el primer gol ha estat un penal per mans clares però polèmiques. Neymar no ha fallat en un primer temps de domini blaugrana total.

En els primers instants de la segona part però, Musacchio ha empatat rematant un servei de cantonada en que ha superat a Marc Bartra. El gol ha fet mal al Barça, que ha quedat sense idees per uns minuts. Martino però, ha donat entrada a Xavi per Song i el partit ha canviat de nou. El Barça s'ha fet amb el control i una gran passada de Cesc per sobre la defensa visitant ha acabat amb l'assistència d'Alexis i el cinquè gol en dos dies de Neymar. La jugada ha servit per redimir un Cesc xiulat durant alguns moments de la segona part.

Amb aquest resultat el Barça conserva el liderat, s'allunya del Madrid, que queda a cinc punts, i passa la pressió a l'Atlètic de Madrid, que juga aquest diumenge contra el València. En els darrers minuts del partit Neymar ha vist la groga i no podrà jugar al camp del Getafe per acumulació de targetes.