BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 04/12/2016

El Barça Lassa evita un disgust contra l’Herbalife Gran Canària

Dos tirs lliures de Rice eviten la derrota d’un irregular equip blaugrana (79-78)

à.g.
Tyrese Rice, base del Barça Lassa, no va fer un bon partit, però va sentenciar el triomf amb dos tirs lliures.

BarcelonaDos tirs lliures de Tyrese Rice a 1,7 segons del final van evitar un disgust a un irregular Barça Lassa (79-78). L’equip blaugrana va malbaratar un avantatge de 10 punts a dos minuts i mig del final i es va complicar la vida contra un combatiu Herbalife Gran Canària. El conjunt culer va endur-se la victòria, però la seva poca concentració en la recta final va poder tenir les mateixes conseqüències negatives que a Màlaga.

El partit del Barça Lassa va ser una muntanya russa i Georgios Bartzokas, que no va inscriure Jonathan Holmes, va trobar més solidesa en els teòrics jugadors suplents. La millor versió de l’equip blaugrana, la més creïble en defensa i més endreçada en atac, va arribar amb Renfroe, Koponen, Perperoglou, Vezenkov i Dorsey.

La posada en escena del Barça Lassa no va ser bona i, necessitat de victòries per classificar-se per a la Copa del Rei, l’equip visitant va arribar a tenir un avantatge de 8 punts al Palau (9-17). El conjunt blaugrana va reaccionar i va capgirar la situació gràcies a la seva millora defensiva i a una bona circulació de pilota, que va fer créixer els seus percentatges de tir (38-27).

Un tercer quart apàtic va propiciar la reacció de l’Herbalife Gran Canària, però el Barça va arribar a la recta final amb el partit controlat. La renda era de deu punts (75-65) a dos minuts i mig del final. L’equip visitant, però, no es va rendir i, a cop de triple, va reescriure un escenari que semblava plàcid. “Els alts i baixos són normals”, va resumir Bartzokas. Richard Hendrix va fallar un llançament sobre la botzina que hauria modificat el nom del guanyador.

8a decepció seguida per al Manresa

L’ICL Manresa va perdre contra l’Unicaja (70-89) i acumula vuit derrotes consecutives. Molt castigat per les lesions, l’equip entrenat per Ibon Navarro no guanya un partit des del 6 d’octubre, quan es va imposar a la pista del Reial Betis Energía Plus. Petar Aranitovic va ser el màxim anotador local (21 punts).