HANDBOL
Esports 23/12/2011

El Barça Intersport suma la setena Copa Asobal

àlex Gozalbo
2 min
Víctor Tomás supera la defensa del Reale Ademar Lleó i intenta el llançament.

BARCELONALa defensa 6-0 del Barça Intersport és la millor d'Europa, i la seva influència sobre el joc dels rivals és devastadora. Els jugadors del Reale Ademar Lleó ho van comprovar ahir, quan ben aviat es van quedar sense opcions de guanyar una final de la Copa Asobal que jugaven a casa (27-28). Els seus pivots van quedar atrapats per una línia defensiva que esborra qualsevol possibilitat de passada i que els va fer invisibles per als seus companys. Gràcies a aquesta defensa, el conjunt blaugrana va obtenir el títol, el setè que aconsegueix en una competició en què ja cap equip discuteix el seu palmarès.

Deu minuts de partit van ser suficients per veure que tot i el suport de 5.000 aficionats locals, el Reale Ademar Lleó ho tindria difícil per discutir l'hegemonia al Barça Intersport. Tres gols de diferència van obligar Isidoro Martínez a demanar el seu primer temps mort. L'entrenador va tractar d'evitar els contraatacs del conjunt blaugrana, que va exhibir una vegada i una altra una velocitat difícil de contrarestar, i encara més 24 hores després d'un sobreesforç com el que l'equip local va haver de fer per eliminar l'Atlètic de Madrid a les semifinals de dimecres.

Durant la primera meitat la renda blaugrana es va mantenir estable al voltant dels cinc punts, fins que el Reale Ademar Lleó va reduir-la a tres punts just sobre la botzina que indicava el descans (9-12).

Saric atura el tir clau

Qualsevol altre equip hauria acceptat una derrota poc important contra el Barça Intersport, però el Reale Ademar Lleó no es va conformar a reduir la renda i va tractar de liquidar-la del tot. No ho va aconseguir, però en diferents fases de la segona meitat va estar a punt de fer-ho, quan es va col·locar a tan sols un gol del conjunt blaugrana.

Els especialistes consideren que una remuntada no és completa fins que l'equip que redueix la renda no se situa per davant, i això no va pasar a Lleó, on l'equip local es va situar com a màxim a un gol de diferència.

Van ser moments de molta tensió a Lleó, ja que el públic va pressionar fins a l'últim moment per esgotar les seves opcions de victòria. Antonio García es va convertir en la metàfora perfecta d'un equip local que no es va rendir i que va lluitar fins al final.

De fet, el Reale Ademar Lleó va disposar d'una pilota per igualar el partit, quan 15 segons abans del final va recuperar la possessió i Jaime va intentar un últim llançament que Daniel Saric, el millor porter del campionat, va aconseguir aturar.

"Crec que no es pot demanar més. L'únic que li demano al pròxim any és que ens respectin les lesions, perquè tenim un equip extraordinari", va dir Saric en acabar un partit en què, de nou, va ser protagonista decisiu.

El Barça aconsegueix així arribar a l'aturada nadalenca amb un triomf que reforça un projecte que va començar la temporada amb una decepció, la de la Supercopa.

stats