Esports 17/02/2013

El Barça Intersport s'assegura el lideratge amb comoditat (35-25)

El porter Sterbik s'exhibeix contra el Croàcia Osiguranje

Martí Molina
El central blaugrana Raúl Entrerríos, totalment recuperat, va completar un molt bon partit al Palau.

BarcelonaEncara falta una jornada perquè s'acabi la fase de grups de la Lliga de Campions d'handbol, però el Barça Intersport ja té la feina feta. Ahir els blaugranes van destrossar el Croàcia Osiguranje al Palau Blaugrana i es van assegurar la primera posició del Grup D. Els homes de Xavi Pascual, amb una exhibició tant en atac com en defensa, i amb protagonisme de Sterbik a la porteria, van fer bons els pronòstics i van superar el cuer del grup.

L'inici va ser igualat, sobretot per la intensitat de joc dels visitants. El conjunt croat arribava al Palau després d'haver guanyat un únic partit en aquesta fase de la competició, però amb l'esperança de superar un Barça que va perdre la imbatibilitat la setmana passada, a la pista del Füchse Berlín. La resistència només va durar deu minuts, els que va trigar el conjunt català a aconseguir un parcial de 3 a 0 i començar a eixamplar un marcador que, a la segona meitat, arribaria fins a un màxim avantatge de 14 gols.

El partit es va trencar definitivament a partir del minut 17, gràcies a l'efectivitat anotadora de Víctor Tomàs -amb quatre gols gairebé consecutius- i les aturades de Sterbik -fins a sis abans del descans-. Van ser els millors minuts del conjunt blaugrana, que va encadenar un parcial de 7-1 i va marxar als vestidors guanyant per 19-10.

L'encert del Barça Intersport es contraposava amb les dificultats del conjunt balcànic, que no trobava espais per anotar i a qui els àrbitres acabaven xiulant passivitat. La defensa tampoc no era sòlida i els porters no podien aturar el vendaval blaugrana. Matic i Stevanovic només van poder aturar cinc pilotes -entre tots dos- durant el partit. El blaugrana Stervik, en canvi, en va parar dotze.

A la represa no van canviar les coses, i el Barça Intersport es va permetre el luxe de jugar amb una marxa menys, sobretot en els últims minuts. Raúl Entrerríos, totalment recuperat de la lesió que el va deixar sense poder disputar el Mundial, va demostrar que torna a estar al màxim nivell, mentre que Xavi Pascual va aprofitar la diferència de gols per fer assajar canvis en defensa. Un fet que va permetre al Croàcia escurçar distàncies i maquillar el marcador. Això sí, sense cap opció de ficar-se al partit ni inquietar el triomf blaugrana.