El Barça Intersport perd però conserva el lideratge (29-30)

David R. Jover
El Barça Intersport perd però conserva  el lideratge (29-30)

BARCELONAL'Atlètic, superior a l'inici

El Barça Intersport hauria pogut proclamar-se campió de Lliga ahir al Palau Blaugrana si hagués fet els deures. Però va sortir adormit en el partit més important de la temporada i remuntar davant l'Atlètic de Madrid se li va fer una muntanya. Tot i la derrota hi va haver final feliç. I és que el conjunt madrileny va jugar un primer temps excels (13-18) i va anul·lar Rutenka i Nagy, que durant molts minuts van estar asseguts a la banqueta per la seva poca aportació. Del 7-8 dels primers minuts es va passar al 7-13 amb un parcial de 0-5 de l'Atlètic. En aquells instants el Barça es va mostrar grogui, sense reacció possible.

Quan el capità , Nagy, va tornar al terreny de joc, va ser expulsat amb vermella directa per donar un cop desproporcionat a Chema Rodríguez. Sense ell el Barça va haver de fer un esforç encara més gran per intentar la remuntada, que, tot i ser incompleta, pot valer una Lliga Asobal.

Derrota dolça

El Barça va sortir en el segon temps amb el ganivet entre les dents. Sabia que havia de remuntar el partit des de la defensa, i així va ser. Va aturar l'atac de l'Atlètic de Madrid i el va deixar deu minuts sense poder anotar cap gol. Del 13-18 es va passar al 19-18 amb un parcial de 6-0 que va fer embogir l'afició. La màgia de Palau sempre és present i ahir no hi podia faltar.

El Barça va acabar pagant l'esforç realitzat en el quart d'hora inicial. Va veure com l'Atlètic es va tornar a ficar en el partit i va agafar de nou una petita renda de tres gols (24-27) que hauria costat la Lliga als blaugranes. Però Saric va aparèixer i va demostrar per què és un dels millors porters del món. Va tornar a contagiar els seus companys, que amb un parcial de 3-0 va empatar el partit gràcies a Rutenka, Sarmiento i Igropulo.

Aleshores, quan faltaven trenta segons per acabar, el Barça perdia per dos (28-30). El Palau va patir, no sabia on mirar. Però l'objectiu era perdre per un gol per conservar el lideratge. La responsabilitat la va assumir Entrerríos com a porter-jugador i va superar amb suspens la porteria de Sterbik per situar el 29-30 que bé pot valer una Lliga.