LLIGA ENDESA
Esports 14/01/2013

El Barça, a la Copa per la porta del darrere

àlex Gozalbo
3 min
Lucas Nogueira supera C.J. Wallace i aconsegueix dos punts contra el Barça Regal.

BARCELONAEl Barça Regal és bipolar i ahir tocava la cara dolenta. Sense Joan Carles Navarro ni Joe Ingles, l'equip blaugrana va perdre a la pista de l'Asefa Estudiantes (88-66) un partit en què va arribar a anar 34 punts per sota. Tot i la contundent derrota, el conjunt que entrena Xavi Pascual es va classificar per disputar la Copa del Rei, una cita a la qual no ha faltat mai d'ençà que l'any 1987 es va instaurar el sistema actual de competició.

El sorteig de la fase final de la Copa del Rei se celebrarà aquest migdia (12 hores) a la catedral de Santa Maria de Vitòria. El Barça Regal, que com a setè classificat de la Lliga Endesa no és cap de sèrie, s'enfrontarà al Reial Madrid, el Caja Laboral, l'Herbalife Gran Canària o el València Basket als quarts de final. L'equip blaugrana enviarà Marcelinho Huertas al sorteig, ja que prefereix que Joan Carles Navarro, al qual l'ACB sempre reclama per a aquest tipus d'actes, continuï el tractament per facilitar-li la recuperació. El capità es va fer contra l'Olympiacos una ruptura fibril·lar al bíceps femoral distal de la cama dreta.

L'absència de l'escorta, que s'ha perdut un de cada cinc dels partits d'aquesta temporada, va ser clau a Madrid, on l'equip també va notar el poc descans respecte al seu últim partit. "Hem comès pèrdues de pilota incomprensibles. És difícil d'explicar, tot i que tan sols hem tingut 36 hores de descans, però no vull que soni a excusa", analitza Xavi Pascual.

"Per guanyar el partit ens ha faltat tot. Des del moment en què l'Estudiantes ha agafat avantatge només hi ha hagut un equip a la pista. Em preocupa prou aquesta derrota, que és molt dura per a nosaltres. Cal pensar en el futur, però sense perdre de vista el que ens ha passat", recorda el tècnic del Barça Regal, que per primera vegada aquesta temporada va apostar per situar Sarunas Jasikevicius al cinc inicial.

"Hem tingut uns números terrorífics", resumeix Xavi Pascual. El Barça Regal, que va arribar al descans amb tan sols 26 punts anotats, va perdre 20 pilotes al Palacio de los Deportes de la Comunitat de Madrid. Una llosa.

El líder jugarà en dijous

Una de les novetats del sorteig és que a les semifinals no hi ha caps de sèrie i qualsevol encreuament és possible. A més, el Reial Madrid, com a líder de la classificació de la Lliga Endesa, tindrà el privilegi de jugar el seu partit de quarts de final en dijous. Martín Fiz, campió del món de marató, i Maider Unda, lluitadora que va aconseguir la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Londres, seran les dues mans innocents del sorteig.

L'última vegada que el Barça Regal va arribar amb problemes a la Copa del Rei (2006-07), l'equip blaugrana es va acabar proclamant campió de la competició a Màlaga i a aquesta estadística s'hi aferra un vestidor que aquesta temporada ha estat capaç de superar rivals com l'Olympiacos, vigent campió de l'Eurolliga, el CSKA de Moscou i el Reial Madrid.

Joan Carles Raventós, director de les seccions, i Joan Creus, secretari tècnic, continuen sacsejant el mercat a la recerca d'un jugador interessant per reforçar el Barça Regal. El club té dues prioritats a la seva agenda; un pivot que millori la defensa i domini el joc per sobre de la cistella i un exterior capaç de generar punts per ell mateix. De moment, cap de les opcions estudiades ha convençut prou per fer una nova despesa econòmica.

stats