BARÇA
Esports 05/04/2014

Un Barça mandrós juga amb foc però acaba superant el Betis (3-1)

L'equip s'ha adormit durant la segona part i ha sentit els xiulets de l'afició quan el cuer ha creat perill

Toni Padilla
Els jugadors del Barça feliciten Leo Messi després del gol de l'argentí contra el Betis / ANDREU DALMAU / EFE

BarcelonaSegueix la cursa per guanyar la lliga. Si l'Atlètic de Madrid ha defensat el liderat sense enamorar contra el Vila-real (1-0), el Barça tampoc ha fallat. Però tampoc ha encisat, en un partit a vegades sense ritme, jugat amb mandra. El Barça ha aconseguit derrotar el cuer jugant amb foc, ja que durant la segona part el cuer ha mossegat, s'ho ha cregut i en algun moment ha somiat a puntuar. El Barça, inconstant, s'ha trobat al davant gràcies a dos gols provocats per dos penals i un gol en pròpia porta dels visitants. De jugada, però, l'equip no ha marcat.

Amb un sol agradable i l'ambient a les graderies de festa gràcies al referèndum de l'Espai Barça, el partit ha invitat a vegades a fer la migdiada, amb jugades elèctriques d'Alexis, ara magnífiques, ara horribles, per despertar una afició que ha acabat entregada a Sergio Busquets, probablement el més constant a la gespa. Durant la primera part, quatre accions de Busquets, la genialitat d'Alexis i el debat sobre la pancarta mostrada "La Masia no es toca" han estat els episodis més destacats.

El Betis, cuer, inicialment no ha cregut gaire en si mateix malgrat jugar contra un Barça correcte però a vegades indolent. S'ha tancat en defensa, amb poques internades ofensives, amb poques faltes, amb poca agressivitat, però quan ha vist que Messi no tenia el dia, s'ha animat. El Barça ha començat controlant el partit, però sense fer la sensació d'electricitat dels darrers partits. Ha guanyat fent ben poca cosa, ha guanyat amb l'escut, amb el nom.

Martino, després dels partits tan durs dels darrers dies, ha fet algunes rotacions, i ha fet acompanyar Messi en atac amb Alexis i Pedro. Adriano, a la banda, ha jugat un partit correcte. Una jugada espectacular d'Alexis ha romput el glaç. El xilè ha baixat amb elegància una pilota, ha entrat a l'àrea, ha marejat la defensa bètica i ha forçat un penal que Messi no ha fallat. Al Barça darrerament li costa marcar si no és de penal, però per sort Messi no en falla i la defensa aguanta.

Una defensa a vegades exigida pel rival i per una afició que ha xiulat l'equip durant els primers minuts de la segona part, quan el Betis ha acceptat la invitació oferta per un Barça mandrós. Les contínues pèrdues de pilota, amb Pinto fallant alguns serveis, han provocat les queixes d'una afició que ha passat de la festa a la ràbia, en veure que els seus jugadors, després d'uns partits jugats amb el cor, s'adormia contra el cuer. Pinto, als 63 minuts, ha evitat el gol d'N'Diawe en una badada defensiva greu del Barça.

És ben cert que a la primera part Adán ha evitat més gols del Barça, però l'equip de Martino ha patit per jugar com un equip, amb aparicions puntuals, desconnexions freqüents i Busquets aguantant l'equip. A diferència dels darrers partits, Iniesta i Messi no han brillat tant, però igualment el Barça ha trobat la forma de derrotar un rival tou. Un gol en pròpia porta de Jordi Figueras ha semblat sentenciar el partit, però en la següent jugada Rubén Castro ha deixat per terra la defensa catalana i ha fet el 2-1.

El partit s'ha convertit en un duel de nervis, amb el Betis atacant i el Barça incapaç de treballar fort i controlar la pilota. Sense el control del matx, Martino no ha fet cap canvi fins al minut 78, quan ha donat entrada a Cesc i Neymar, per Iniesta i Pedro. Un doble canvi que no ha acabat de millorar l'actuació de l'equip. De fet, després de dues centrades en què el Betis ha fet patir el Barça, unes mans dins de l'àrea han provocat el segon penal bètic. Messi l'ha fallat, però ha rematat el rebuig i ha marcat el 3-1 que ha sentenciat un mal partit d'un equip que, darrerament, sembla abonat als triomfs de penal.