COPA DEL REI
Esports 14/02/2012

Barça i Athletic volen el Bernabéu

El Barça i l'Athletic tenen clar que volen jugar la final de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu, i ahir ho van comunicar a la Federació. Des de l'organisme s'afirma, però, que no es pot obligar el club blanc si s'hi oposa.

Nuria García
2 min
Barça i Athletic volen el Bernabéu

BARCELONA.Els dos finalistes de la Copa del Rei del 2012, el Barça i l'Athletic Club, van sortir de la reunió d'ahir amb la Reial Federació Espanyola de Futbol sense saber on jugaran la final del mes de maig. Com ja es preveia, els dos clubs van proposar jugar aquest important partit al Santiago Bernabéu, ja que els dos mouen molts aficionats i, per capacitat, l'estadi madridista satisfà els dirigents dels dos clubs finalistes.

"Busquem un camp que reuneixi els criteris de màxim aforament i d'equidistància entre les dues ciutats. La seu del Bernabéu és la millor", va dir el portaveu del Barça i secretari de la junta directiva blaugrana, Toni Freixa, que va afegir: "Acollir el partit més important del futbol espanyol ha de ser un honor". De fet, Freixa va explicar que es va descartar disputar la final al Camp Nou perquè els dos clubs van decidir durant la reunió que "el camp sigui neutral".

De la seva banda, el president de l'Athletic Club, Josu Urrutia, va dir: "Tant el Barça com nosaltres hem coincidit en la proposta de la seu i ara hem d'esperar. Sóc optimista i espero que se celebri la final al Bernabéu". "Nosaltres hem explicat la nostra preferència per un camp concret com el Santiago Bernabéu i la Federació ha quedat que comunicarà al Reial Madrid quin és el parer dels dos clubs finalistes. Creiem que és el camp ideal", assegura Urrutia.

Les obres del Madrid

Però diumenge el Madrid, mitjançant el seu director de relacions institucionals, Emilio Butragueño, ja va deixar clar que no volien que el Santiago Bernabéu acollís la final de Copa. "La Federació sap que tenim obres després de l'últim partit de Lliga. Com que és un esdeveniment organitzat per la Federació, ells són els que decideixen la seu. Però si designen el Bernabéu, parlarem amb ells", va dir Butragueño.

I ahir la Federació tampoc es va voler mullar. En declaracions a Deportes Cope, el portaveu de l'organisme, Jorge Carretero, va afirmar que ells no poden "imposar al Reial Madrid que la seu de la final de la Copa sigui el Bernabéu". La Federació va demanar uns dies per fer les gestions oportunes amb el Reial Madrid, però va deixar la porta oberta a alternatives: "Només el València s'ha dirigit a nosaltres. Si no es pot jugar al Bernabéu, la final serà a Mestalla", va dir Carretero.

De fet, de les cinc finals de Copa del Rei que el Barça i l'Athletic Club han disputat, quatre s'han jugat a Madrid. La que no es va jugar a la capital de l'estat, l'última -el 2009- es va disputar a Mestalla perquè aquell any se celebrava el 90è aniversari del València i es va decidir celebrar l'efemèride.

stats