FUTBOL SALA
Esports 29/09/2011

El Barça Alusport s'exigeix arribar a la 'final four'

El Barça Alusport enceta avui a Jelgava (Letònia) davant el Leotar bosni la UEFA Futsal Cup, la competició més important de clubs del futbol sala, en què només participen els campions de Lliga.

David R. Jover
2 min
El Barça Alusport s'exigeix arribar a la 'final four'

Barcelona.És la primera vegada que la secció de futbol sala del Barça competeix en la UEFA Futsal Cup, i disputarà els tres primers partits d'aquesta competició en una sola seu. Avui (17.00 h), contra el Leotar bosni, i després contra l'amfitrió, el Nikars Riga, i el Györi hongarès.

Al club blaugrana tan sols hi ha tres jugadors que hagin guanyat aquesta competició. Torras, Gabriel i Javi Rodríguez. Aquest últim ho ha fet tres cops. Als 37 anys el capità blaugrana busca guanyar-la per quart cop. El seu company, el nouvingut Sergio Lozano, de 22 anys, hi debutarà. "Afronto amb molta il·lusió aquesta temporada, però friso per disputar la millor competició d'Europa", explica Lozano mentre Javi Rodríguez se'l mira atentament. "Sí, és el torneig més important que hi ha", sentencia Rodríguez. I és que tot i que aquesta primera fase que disputarà el Barça és força assequible, a partir de la pròxima ronda, l'anomenada Elite Round, tot es complicarà. "Hem de passar aquesta ronda i anar pas a pas, però ens hem d'exigir arribar a la Final Four", etziba Lozano, que tot i ser el més novell és el més impetuós. "Per al Barça és el màxim jugar a Europa, perquè fa tan sols uns anys era totalment impensable. N'hem de gaudir", comenta el capità.

El Palau com a seu?

Els equips favorits del torneig són l'actual campió, el Montesilvano italià, a més del Dinamo de Moscou rus, que té grans jugadors russos i brasilers. Un dels desitjos de Javi Rodríguez i Sergio Lozano és poder jugar l'Elite Round, que dóna accés a la final four , al Palau Blaugrana. "Tant de bo puguem demanar ser seu de la segona fase i jugar els partits a casa", diu Lozano, i Rodríguez afegeix: "Si passem aquesta primera fase, m'agradaria jugar al Palau davant la nostra gent. Es mereixen veure el Barça a Europa".

El Barça jugarà tres partits en quatre dies a Jelgava, en un pavelló molt petit: només 1.500 espectadors. I en pavellons d'aquest estil, els deu primers minuts de matx seran claus. Per acabar, un avís del capità sobre Lozano. "El Sergio és un dels millors jugadors joves i donarà moltes tardes de glòria al Barça", diu, i afegeix: "Té la força d'un toro, i a més marca gols i defensa. És molt complet", sentencia. Lozano, sense paraules, només diu que Javi "és un dels millors jugadors de la història d'Espanya i li vull agrair els consells en la meva adaptació", comenta.

Sergio i Javi tenen un objectiu a partir d'avui: dur el Barça al lloc més alt de la UEFA Futsal Cup. El més veterà i el més jove del primer equip comparteixen reptes, il·lusions i somnis.

stats