1a Divisió
Esports 27/08/2013

Bankia, disposada a presentar una demanda contra la Fundació València CF

L'entitat financera farà un requeriment judicial a la fundació del club o al seu avalador, l'Institut Valencià de Finances, si no paga en dos dies els 4,2 milions d'interessos del préstec

Efe
1 min

ValènciaBankia ha sol·licitat a la Fundació València CF i al seu avalador, l'Institut Valencià de Finances, el pagament –en un màxim de dos dies– dels interessos del préstec que li va concedir, i en cas de no ser abonat emprendrà accions judicials, segons han informat a l'agència de notícies Efe fonts de l'entitat bancària.

Des de Bankia, aquest dimarts s'ha demanat un requeriment de pagament tant a la Fundació com al seu avalador i se'ls ha donat un termini de dos dies. Si transcorregut aquest temps no s'han abonat els 4,2 milions d'euros, han assenyalat a Efe que sol·licitaran les reclamacions judicials oportunes i apunten que fins i tot podrien arribar a exigir el pagament del total del préstec, que és de 81 milions d'euros.

La Fundació havia d'abonar aquest dimarts a Bankia 4,2 milions d'euros en concepte d'interessos, si bé fonts de la Fundació han assenyalat a Efe que només disposen d'1,2 milions d'euros a disposició de l'entitat financera.

Aquesta quantitat correspon a un dels pagaments d'interessos del préstec de 75 milions d'euros, ampliats posteriorment a 81, que Bankia, llavors Bancaixa, va concedir a l'estiu de 2009 a la Fundació València CF, diners que va destinar a l'adquisició del paquet accionarial majoritari a l'ampliació de capital del València CF.

Quan es va tancar, fa quatre anys, aquesta operació va comptar amb l'aval de la Generalitat a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF), però actualment hi ha un sentència judicial que nega a la Generalitat la condició d'avalista. No obstant això, d'una banda, aquesta sentència ha estat recorreguda per Bankia, tot i que encara no hi ha decisió definitiva sobre el tema, i, de l'altra, la sentència s'ha executat provisionalment.

stats