EUROLLIGA
Esports 16/11/2012

Bamberg no aigualeix la festa del Barça Regal

Xavi Rabaseda completa una esmaixada a l'Stechert Arena de Bamberg.

BARCELONAEl Barça va debutar en la màxima competició europea de bàsquet el 14 de gener del 1960, quan va superar l'US Marrocaine (65-82) a Casablanca. Alfonso Martínez, que va sumar 31 punts, i Nino Buscató van liderar l'equip blaugrana. Ahir, 500 partits després, el conjunt català va tornar de Bamberg amb una victòria que li assegura una plaça al Top-16 de l'Eurolliga.

El Barça Regal de Xavi Pascual es va fer fort a la pista del Brose Baskets, on va guanyar el sisè partit consecutiu d'aquesta edició de l'Eurolliga. Aquest triomf, combinat amb el del CSKA de Moscou contra el Lietuvos Rytas, li garanteix disputar el Top-16. Pete Mickeal (17 punts), Erazem Lorbek (14) i Joan Carles Navarro (13 i 3 triples) van liderar l'anotació d'un partit que Ante Tomic va jugar amb un procés febril. El conjunt alemany tan sols va poder anotar 24 punts a la segona meitat.

Chris Fleming va preparar l'enfrontament d'ahir molt millor que el del Palau Blaugrana. El tècnic va atacar Erazem Lorbek amb Bostjan Nachbar, va situar Anton Gavel sobre Joan Carles Navarro i va alternar una defensa zonal parell (2-3) amb una d'individual molt tancada. La tàctica li va servir per aconseguir una renda de quatre punts al primer quart.

El Barça Regal va aconseguir el comandament del partit al segon quart, quan la segona unitat del Brose Baskets Bamberg no va rendir al mateix nivell que el seu cinc inicial i l'equip blaugrana va arribar a tenir una renda de vuit punts. Sarunas Jasikevicius es va mostrar més còmode que en altres partits i tot i que va acabar el partit sense anotar i havent intentat un únic llançament, va saber trobar avantatges per als seus companys interiors.

Gràcies al seu domini en el rebot, el Brose Baskets Bamberg va aconseguir empatar el partit després del descans, però el Barça Regal va reaccionar i va saber recuperar una renda d'onze punts al final del tercer període (53-64). L'equip alemany no es va donar per vençut, però el Barça Regal va exhibir la seguretat habitual a l'Eurolliga i es va imposar per 66-86.