LLIGA
Esports 10/03/2013

Ball de pancartes a l'estadi

La seguretat retira les crítiques amb la directiva i deixa la de Fanàtics

T.p.
2 min
L'aspecte que oferia la graderia on normalment se situen els diferents grups d'animació que han decidit fer vaga.

BarcelonaEl Camp Nou va viure un partit estrany tant sobre la gespa com a la graderia. Si els jugadors van aixecar el cap intentant no pensar en el Milan, a la graderia es va viure un ball de pancartes estrany, ja que algunes van ser retirades i d'altres no. El grup Fanàtics, format per vuit grups d'animació que havien de ser el pal de paller de la Grada d'Animació, que no tirarà endavant, van fer vaga d'animació tal com havien promès en un comunicat aquesta setmana. Al Gol Sud, on solen situar-se, van buidar el màxim d'espai possible amb una gran pancarta on es podia llegir "Cementiri blaugrana, gràcies a tots".

A la mateixa zona, però, altres aficionats van intentar mostrar altres pancartes, però van topar amb l'actuació dels responsables de seguretat del club, que les van retirar. El grup Consulta Barça, crític amb la gestió del president Sandro Rosell, va mostrar un dibuix on Rosell apareixia amb un nas de Pinotxo. El club va explicar que la política que se segueix per retirar pancartes és consensuar amb els Mossos d'Esquadra si té un contingut ofensiu o pot incitar a la violència. Quan els responsables de seguretat la van retirar, però, van explicar als seus autors que la pancarta del grup Fanàtics tenia el vistiplau de la directiva, segons van explicar a les xarxes socials els membres del grup Consulta Barça. De fet, durant el descans els mateixos protagonistes van mostrar dues pancartes més on es podia llegir "Cardoner dimissió" i "Sandro mentider", que van ser confiscades altre cop. Segons van explicar els autors d'aquestes pancartes, es va produir una situació tensa amb els membres de seguretat que hauria acabat amb els responsables de la seguretat de l'estadi intentant aconseguir un telèfon mòbil amb què s'havien gravat tots els fets. Els membres de Consulta Barça van acabar marxant de l'estadi corrent, segons van explicar després.

Ambient fred

Amb uns grups fent vaga i d'altres protestant, l'estadi va viure un ambient diferent on les pulsacions les va marcar el joc sobre la gespa. Durant el primer temps l'estadi va cantar i animar com ho sol fer, però quan el joc va decaure es va viure un ambient gèlid a les graderies.

Els membres de Fanàtics no faran vaga d'animació en el pròxim partit, contra el Milan en la Lliga de Campions.

stats